U bent hier

Beweegpas gemeente Stein

Gemeente Stein introduceert gratis Beweegpas 55+

Gemeente Stein heeft samen met het Huis van de Sport, GGD, zorgaanbieders en sport- en beweegaanbieders de Beweegpas 55+ ontwikkelt. Met deze pas kunnen inwoners ouder dan 55 jaar één maand lang één keer per week gratis en onder begeleiding kennismaken met sport en beweging bij een van de acht aangesloten beweegaanbieders in de gemeente Stein.

Lokale zorgaanbieders zien cliënten die mede door een inactieve leefstijl onnodig risico lopen op chronische aandoeningen zoals o.a. diabetes. Door meer beweging kunnen mensen met een chronische aandoeningen zich gezonder voelen en mogelijk minder medicatie nodig hebben. Zorgprofessionals zoeken samen met cliënten naar beweegaanbod in de buurt dat aansluit bij de wensen en behoeften.

Gratis en onder begeleiding

‘Met dit initiatief promoot Gemeente Stein een gezonde(re) leefstijl door meer te bewegen. Gestreefd wordt om een blijvende verandering bij de deelnemers teweeg te brengen. De beweegpas biedt inwoners de mogelijkheid om per beweegaanbieder gratis in contact te komen met sport en beweging. Het feit dat de eerste ervaring met een sport onder begeleiding plaatsvindt, is natuurlijk erg belangrijk. Goede uitleg en advies over hoe te starten en hoe verder te ontwikkelen, spelen een grote rol bij de introductie’, aldus wethouder Janissen.

De Beweegpas 55+ gratis verkrijgbaar in het gemeentehuis van Stein en via de huisartsen van deze gemeente. 

Bij Wandelsportcentrum WSC Walking Limburg kunt u met de Beweegpas een afspraak maken om vier keer gratis onder begeleiding van onze trainers te ervaren, hoe gezond, gezellig en leuk wandelen kan zijn.

Voor meer info:
06-10 75 45 95
info@walkinglimburg.nl
 

Advertentie