U bent hier

Verslag van Anita Hensgens over onze groeps trektocht door de Highlands in Schotland

Verslag van Anita Hensgens over onze groeps trektocht door de Highlands in Schotland van 17 t/m 24 september 2011

Schotse Trappen..............
 
Het is woensdag, normaal onze vaste trainingsdag in Elsloo.
Hoe toevallig is het dan ook dat vandaag ook "trappen" op het programma staan! Echter vandaag Schótse trappen in plaats van onze gebruikelijke trappen in Elsloo!
Onze route zal ons vandaag van Glencoe naar Kinlochleven brengen en wel via de "Devil's Staircase ".
Volgens onze gids Carol doet de naam erger vermoeden en zal het allemaal wel meevallen maar, naar later blijkt, ook gidsen kunnen zich wel eens vergissen.............
 
De eerste stop, in een vervallen schaapsscheerhut, doet ons stilletjes verlangen naar de lieflijke ambiance van het kasteel in Elsloo: de heerlijk warme koffie, stukje vlaai, het zonnetje op het terras en (met de trap in het verschiet) denken we aan onze vaste woensdagochtend wandelmaatjes Hubert en Diederik!!
Het blijft gestaag regenen, het pad achter ons was grotendeels al in een stroompje veranderd en inmiddels zijn alle schoenen, sokken ed. reeds flink doorweekt. 
In de oude hut, aan de voet van de Devil's Staircase, worden de laatste verbeterende anti-regentechnieken toegepast: Jacques wapent zich, tot grote consternatie van alle dames, met zijn tot nu toe best bewaarde geheim (zelfs zijn Marianne zou niet van het bestaan weten!) . Zijn geheime wapen is een zeer flitsende, fel paarse regenbroek, waarvan het contrasterende zitvlak en de oranje fluo zij-ritsen vast en zeker de devil himself de schrik wel op het lijf móeten jagen!
 
Maar helaas mocht het niet baten: die Schotse devil's zijn toch schijnbaar wel heel wat gewend!
Vanaf het begin van de Devil's Staircase begint het gelijk flink te spoken: de regen word (zo mogelijk) nóg harder. Een felle koude wind striemt het water in ons gezicht en probeert ons uit ons evenwicht te blazen.
Wat een heftige tocht omhoog, hoe ver is het lieflijke hellingbos van Elsloo! Gelukkig worden Anita en ik gesterkt door de gedachte dat, als we in het volgende Bed and Breakfast komen,onze helden Hubert en Diederik al boven ons bed hangen!
Helaas kon de canvas niet mee (KLM maakte bezwaar tegen de afmetingen) maar wordt een replica van onze Arnold Schwarzeneggers steeds keurig van B en B naar hotel en viceversa vervoerd. Een gedachte die ons letterlijk en figuurlijk op de been houd! En inderdaad, ook maar één momentje van verslapte aandacht en die ruige Schotse stroom welke we moesten doorwaden is toch wel erg koud en nat als je er onvrijwillig een bad in moet nemen.
Gelachen, gehuild, gebeden en gevloekt maar bóven zullen we komen!! Het zo oer Hollandse "Je Maintiendrai" hebben ze in die woeste Schotse Hooglanden zeker nog niet vaak gehoord. Maar vandaag, woensdag 21 september 2011, zal het in ieder geval 10x achter elkaar weerklinken.
 
Eindelijk boven leggen we allemaal een steen op de grote steenhoop en, een beetje in de luwte van een naastgelegen top, krijgen we als beloning een prachtig vergezicht op de omgeving.
De Highlands zoals de Highlands bedoeld zijn : WHAUW !!!!!!!
Dan (als extra tractatie) weer een práchtige regenboog, voordat de devil alsnog snel even zijn laatste plagerijtje (een pittige hagelbui) op ons loslaat!
Brrrrr............ snel door naar onze replica en een warme douche in ons volgende B en B,
 
Anita 

Advertentie