U bent hier

Wat is Nordic Walking

Nordic Walking is een ideale fitnessactiviteit voor iedereen die op een leuke en prettige manier in de buitenlucht aan conditie en welzijn wil werken.

Nordic Walking is een intensievere vorm (meer spier gebruik) van bewegen dan wandelen met behulp van wandelpoles en de bijbehorende tecniek.

 • Nordic Walking geeft 46% meer energieverbruik, in vergelijking met wandelen, omdat vrijwel alle spieren in het lichaam actief zijn.
 • Nordic Walking vermindert spanning in nek- en schoudergebied.
 • Nordic Walking ontlast heupen en knieën met 45%.
 • Nordic Walking biedt meer stabiliteit en balans.
 • Nordic Walking is de ideale outdoor-training om af te vallen.

Nordic Walking is zeer geschikt voor mensen met overgewicht een fysieke beperking of chronisch zieken.

Nordic Walking is sinds 2003 een snel groeiende buitensport in Nederland.

Nordic Walking is als sport ontstaan in Finland. In de zomer gebruiken de crosscountry skiërs deze trainingsvorm.

Nordic Walking zorgt ervoor, dat het sportwandelen effectiever wordt, omdat mensen met name de rug- schouder- en armspieren, door het gebruik van de poles, tijdens het wandelen intensief gebruiken. Tijdens de goed uitgevoerde Nordic Walking techniek worden de spieren in nek, schouders en armen doorlopend aangespannen en ontspannen. Daarnaast gebruikt men ook de rug-, buik- en bilspieren optimaal. Doordat, vergeleken met wandelen, de totale actieve hoeveelheid spiermassa tijdens het Nordic Walking is toegenomen, is het energieverbruik gemiddeld 20% hoger.

De belasting op het hart- longsysteem neemt toe, terwijl de ervaren zwaarte van de training niet toeneemt. Het uiteindelijke resultaat is een effectievere training zonder dat de belasting op de gewrichten van de rug en benen toeneemt. Nordic Walking is ontwikkeld voor een brede groep gebruikers en is een belangrijk onderdeel van Nordic Fitness Sports ™ programma. Het programma biedt enthousiaste en sportieve mensen een gemakkelijke en leuke manier om te genieten van een gezonde en actieve leefstijl. Nordic Walking is veilig, plezierig en geschikt voor jong en oud.

Nordic Walking is de ideale sport om te gebruiken bij gewichtsvermindering, fysieke fitheidverbetering en training van het uithoudingsvermogen.

Advertentie