U bent hier

Wandelingen voor mensen met fysieke / verstandelijke / NAH beperkingen en chronisch zieken

Aanbod cursussen en wandelingen voor speciale doelgroepen
Voor mensen met fysieke / verstandelijke / NAH beperkingen en/of chronisch zieken of die te weinig conditie hebben is het extra belangrijk dat zij aan beweging doen. Wel op hun nivo en mogelijkheden.

Wandelen
Wandelaars begeleiden wij professioneel gericht op hun beperkingen, mogelijkheden en wensen. Er wordt gewerkt aan een betere conditie, uithoudings vermogen, balans, houding en valpreventie.
 
Nordic Walking
Voor de wandelaar die meer ondersteuning en balans bij het lopen wilt hebben, of nodig heeft, is Nordic Walking heel geschikt. Niet belastend en goed ondersteunend.
 
Belangrijk is wel dat deze bewegingsvorm goed aangeleerd wordt, ook op het persoonlijke belastingsniveau van de individuele deelnemer.
 
Wij hebben goede resultaten behaald met o.a. de volgende fysieke beperkingen en chronisch zieken: overgewicht (obesitas), hart en vaat patiënten, claudicatio intermittens(etalagebenen), cva patiënten, chronische longziekten, reuma, artrose, MS, fibromyalgie, diabetici, whiplash, nek, schouder, rug, heup en knie klachten maar ook bij b.v. mensen met kanker, parkinson en burnout. Vanuit de 1e en 2e lijns gezondheidszorg is er een goede samenwerking met ons.
 
Men kan deelnemen aan de door ons goed begeleide speciale wandelgroepjes (diverse niveaus) die wekelijks op diverse dagen heel gezellig met elkaar wandelen. 
 
Wij werken ook samen met zorgcentra die gespecialiseerd zijn (in geronto-psychiatrie) op het gebied van zorg voor ouderen (die psychisch kwetsbaar zijn). Wij verzorgen voor hun bewoners beweegprogramma's voor buiten, waarbij de nadruk ligt op beweeglijkheid, sociale contacten en ontspanning.
 

Inschrijven via de website

Voor meer info:
06-10 75 45 95
info@walkinglimburg.nl

 

Advertentie