U bent hier

Forum gebruik tijdens deze bijzonder moeilijke tijden

14 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Forum gebruik tijdens deze bijzonder moeilijke tijden

 

Beste mensen,

we zijn met z'n allen vrij plotseling in een moeilijke periode terecht gekomen. In het begin dachten veel mensen dat het wel zou meevallen, het was zo ver van ons vandaan, in een ander werelddeel.

Maar de snelheid waarin dit virus zich verplaatst, heeft ons allen verrast en moeten we alle zeilen bijzetten en ons aan heel veel indringende regels houden, zodat de mensen die dringend (medische) verzorging nodig hebben, die dat ook kunnen blijven krijgen. 

Belangrijk is en blijft dat de saamhorigheid en betrokkenheid binnen onze wandel-trainingsgroepen, die duidelijk aanwezig was, overeind blijft.

Om dit te ondersteunen biedt dit forum op deze website in deze tijd waarin we nu verkeren de mogelijkheid elkaar daar op te zoeken, contacten te onderhouden doormiddel van regelmatig berichtjes te plaatsen hoe men deze tijd doorkomt, wat men zoal doet daarvoor en hoe men de conditie op peil houd om de gezondheid te ondersteunen. Hier zullen veel mede wandelaars uit de groepen positiviteit uit kunnen putten. Vooral zeer belangrijk voor degene die alleen thuis zijn en de wekelijkse wandel-trainingen uitjes waren, waar men erg naar uitkeek en deze sociale contacten zijn plotseling weggevallen.

Ik hoop dat deze oproep iedereen beweegt, hieraan te willen meewerken, zodat we na deze crisis ALLEMAAL weer gezond (fysiek en mentaal) aan de start zullen kunnen staan.

Blijf allemaal goed voor jullie zelf en naasten zorgen en opletten, zodat dit virus zo weinig mogelijk of niet de kans krijgt je te besmetten en daardoor ook anderen weer kunt besmetten.

BE STRONG, KEEP MOVING

Lientje
afbeelding van Lientje

Zo mooi Jacques hoe je dit ons mededeelt.Dit is duidelijk een mooie gelegenheid om van dit forum gebruik te maken!
Stel ik meteen een vraag aan onze wandelbegeleider,ben je van de griep af?Hopelijk wel !
Vele zullen het wandelen missen,maar zoals altijd zijn onze wandelaars fijne mensen en zijn inderdaad zeer meegaand
om naar dingen te luisteren die goed voor ons zijn.
Dan kan het alleen maar goed komen voor iedereen.
Van hieruit wens ik een ieder veel kracht,lieve groet ,maar vooral veel vertrouwen.
Hoop genoeg leuke berichten op dit forum te zien,waar ik ook blij van word,

hele lieve groet Lientje Be strong

sylviaraemaekers
afbeelding van sylviaraemaekers

wat een mooi initiatief Jacques om dit bericht op het forum te plaatsen zodat iedereen van de wandelgroepen naar behoefte hier zijn eigen verhaal(tje) kan plaatsen! In deze barre periode moeten we toch ieder op zijn manier de dag goed door zien te komen! Ik ben heel blij dat de zon nog lekker schijnt en ga dadelijk een wandeling maken zodat ik toch wat vitaminen binnenkrijg en de spieren soepel houd! heel belangrijk! Ik wens iedereen veel sterkte toe en een goede gezondheid! Lieve groetjes! En Lientje, misschien kom ik je nog ergens tegen hier in de buurt en kunnen dan op afstand even zwaaien! Zou leuk zijn! Of van achter een struik!!! HaHa je weet wat ik bedoel hè? Sylvia.

anne
afbeelding van anne

Lieve wandelaars,
In beweging blijven is best moeilijk als je niet veel kunt wandelen . Het is hier in de buurt best wel druk en omdat iedereen denkt dat ie de enige is ,en dus niet , durf ik dat dus niet goed.
Ik werk in de tuin ,dat is bukken ,rekken ,strekken en zuchten ,
Sta 1 x per dag voor de tv en doe mee met Nederland in beweging . Bukken ,rekken strekken en zuchten Neem het programma op zodat ik er genoeg heb en ik kan het op mijn eigen tijdstip uitvoeren
Doe wat meer in het huishouden dat is ook bukken ,rekken en strekken en zuchten.
In ga in de tuin ,in de zon ,zitten en mijn nek strekken om alle knopjes te zien die boven de grond uit willen komen en zuchten omdat wij niet meer boven de grond mogen komen .maar wel de anemoontjes als eerste.
Tenslotte boeken lezen en dat is benen strekken en zuchten omdat er weer een mooi boek uit is . Ik heb er gelukkig genoeg .
En dan naar bed en dat is strekken en zuchten ..
Dus Jaques , je ziet, wij letten goed op onze beweging en ademhaling .
Voor iedereen een goede gezondheid gewenst en kijk reikhalzend uit naar goede berichten .
Lieve groetjes van Anne

Lientje
afbeelding van Lientje

Eerst Silvia,ja wat kwamen wij elkaar geregeld tegen op de vreemdste plekken! EErst Wiel en ik op de fiets in Maastricht,toen er een stem rieptussen het verkeer door LIENTJE!!
He,wat hoor ik daar:ja hoor daar stond Silvia met vriendin,Ja dat werd even babbelen en zeggen,dat is toch een sterk stuk.
Tijd geleden wiel en ik op het fietsje met vrienden ,we hadden eenlunch van social in Beek.Vreemde plek,wel leuk en gezellig,en wat hoor ik ineens: LIENTJE!!!!!! Ja hoor Silvia ,dat is toch een sterk stuk......
Silvia wat hebben wij onder het wandelen toch vaak gelachen,dat vergeten we toch nooit meer.
Hopen maar dat het virus weer snel weg is.Ja ik geniet ook van het zonnetje in mijn tuintje en hoor de vogeltjes fluiten,
Geregeld pak ik mijn fietsje,dus Silvia je weet maar nooit..........Let goed op jezelf.
Nu Anne......wat heb jij een leuk berichtje op het forum gezet!!!!!Rekken en strekken,geweldig!!Let allemaal goed op jezelf en vanmij een lieve groet en we blijven positief,dat we weer heerlijk kunnen wandelen!!!
groetjes Lientje

sylviaraemaekers
afbeelding van sylviaraemaekers

Hallo Lientje, ja dat waren inderdaad leuke verrassende ontmoetingen! Zojuist naar een mooie ingetogen mis gekeken
in de St. Servaas Basiliek Maastricht! Ik kan helaas voorlopig niet in de kerk de mis mee opluisteren met het koor! Ik doe nu thuis stemoefeningen om de stem te blijven "smeren'! Ik geniet nu van een heerlijk glas verse gember thee met kaneel!
Dank je wel Bram voor de tip! Straks weer een wandeling door het dorp maken en zo moeten we onze dagen maar zo goed mogelijk proberen in te vullen en hopen en vertrouwen op beter tijden!
Anne jij bent ook goed bezig met rek en strekwerk! Doet Pieter ook mee of kijkt hij vannuit een luie stoel naar jou oefeningen? Ha ha beetje support ook leuk hoor! Geniet maar lekker samen hoe dan ook!
Blijf gezond en tot ziens!
Lieve groetjes.

Marita Verkoyen
afbeelding van Marita Verkoyen

Lieve wandelaars,
Ik werd gisteren door Lientje, die wij tegenkwamen bij AH in Brunssum opmerkzaam gemaakt op het forum waar we contact kunnen houden in deze moeilijke tijd.
Wat een goed idee en wat een fijne verhalen hebben jullie geschreven.
Wij doen net als Anne mee met Nederland in beweging op de tv iedere dag.
Ook proberen we iedere dag een stukje te wandelen of fietsen.
De tuin is klaar dus dat was ook beweging. En het terrasje pakken we nu even in onze eigen tuin.
Blijf gezond allemaal, dat proberen wij ook.

Groetjes van Mart & Marita

Bram van Aarle
afbeelding van Bram van Aarle

Jacques, heel mooi dat jij het voortouw neemt en de mensen in beweging weet te krijgen. Wij hebben de hometrainer geactiveerd. Elly als eerste. Ik vandaag voor het eerst. Last van rugpijn en dat is niet prettig. Het bestijgen van de hometrainer was genant maar toen ik erop zat ging het wel. Beetje pijn de eerste minuten. Uiteindelijk 10 minuten gefietst en 3,1 kilometer afgelegd. Net genoeg om de dopamines en endorfines te voelen. Lichte tevredenheid en beetje geluksgevoel. We maken er maar het beste van. Dankjewel voor jouw motivatie. Bram & Elly. Groetjes aan iedereen op het forum en een mooie zonnige dag. (H) De H tussen haakjes is een knuffel mocht je dat niet weten. ;-)

Jos Gulikers
afbeelding van Jos Gulikers

Lieve wandelaars en ook stoute wandelaars – want stout in de zin van stoutmoedig betekende vroeger: dapper -, na weer een hele poos afwezig te zijn geweest heb ik Jacques via social media aan zijn ziekbed beloofd dat ik in ieder geval mijn bijdrage weer zou leveren aan het forum, uiteraard ter lering en vermaak. Na het relaas over de culinaire lekkernij van de gedeconstrueerde hamburger werd dat geloof ik wel weer hoog tijd. Maar wees gewaarschuwd: ik ben bepaald niet kort van stof.

In januari van dit jaar raadde de buurman van Jacques, de fysiotherapeut Henk Pepels, mij dringend aan om weer contact met Jacques op te nemen, op straffe van excommunicatie uit het therapeutisch centrum van Fysiovision, dus ik moest wel. Maar toch bleek de angst om te bewegen groter dan de represailles dus zijn er weer een paar maanden overheen gegaan. En nu heb ik dus wel een hele grote rotsmoes om niet te hoeven wandelen…

Ik ben mij – net als iedereen, heb ik begrepen – rot geschrokken van het bericht van het overlijden van Marian. Wij woonden in dezelfde wijk in Geleen en wij hadden dezelfde huisarts, dus ik kwam haar vaker tegen in de wachtkamer. En wat was ik dan jaloers op haar nuchterheid, haar vastberadenheid en haar pertinente weigering om zich door haar fysieke gesteldheid te laten bepalen. Dus helemaal in haar stijl zou ik zo graag willen zeggen: ach dat virusje, daar komen we ook wel weer overheen. Alles gaat over en aan alles komt een eind; komt er een eind aan het goede, dan vinden we dat natuurlijk heel erg, maar komt er een eind aan het slechte, dan juichen we. Goh, en dat zegt nota bene de hypochondrische angsthaas, die ik ben.

Enfin, ik lig met mijn luie r… in de startblokken en ik beloof plechtig dat ik weer van de partij zal zijn als er weer gewandeld gaat worden, al was het maar om na gedane looparbeid de horeca, die nu veel te lijden heeft, te ondersteunen.

In mijn hoedanigheid als chatvrijwilliger bij de Luisterlijn, schrijf ik zo af en toe een artikel, waarin ik mijn mening ventileer over de actualiteit en hoe wij daarmee omgaan, natuurlijk mede aan de hand van de verhalen die ik verneem van de chatters. Mocht iemand geïnteresseerd zijn in mijn artikel met de prikkelende titel ‘Leer er maar mee leven’, waarin ik beweer dat wij een nieuwe collectieve angst hebben ontwikkeld, dan wil ik het graag via mail doen toekomen. Mijn mailadres is: jhmlgulikers@home.nl.

Ik zal maar niet zeggen: tot in de pruimentijd, want dat duurt nog wel even. Maar het neemt niet weg dat ik met heel veel plezier terugdenk aan de oefeningen op de wei met de ringelaotebuim in Zjweikese en alle andere mooie plekken waar in de loop der jaren hele liters zweet zijn geplengd door ons zwoegende wandelaars en wandelaarsters. Mijn vader zaliger zei altijd: det geit geweun waer gebeure es God bleef.

wesselslot

Wat een hartverwarmende reacties allemaal. Het is goed om van jullie te horen.! Ik probeer op mijn eigen manier in beweging te blijven, elke dag een uur wandelen aan de rand van Maastricht, tussen de Carré boerderijen en over de velden in de buurt. Ik zie dan soms paden waar ik nooit eerder geweest ben. Hoe is het mogelijk. Maar ik zie wel uit naar het moment, hopelijk in mei, Dat we weer samen kunnen lopen in de echte bossen.
En Jos, jij komt dus ook weer meedoen in mei? Daar houd ik je aan.
Hartelijke groet, Wessel.

Christien
afbeelding van Christien

Goedemorgen Beste mensen,
Vrijdagmiddag 5 juni zie ik mijn wandelmaatjes weer. Helaas Marian Schols en Frank Mulders, die al langer niet meer op de vrijdagmiddag liepen zijn weggewandeld over de horizon. Ik mis hen.
Voor mijn "Bewegen" zorgt Erik van Limburg in beweging op L1. Een uitgekiend fitnessprogramma van een half uur voor mensen van 8 tot 100.
Regelmatig Taiji achterom met 2 medeleerlingen en af en toe wandelen met een vriendin en dan koffiedrinken op een bankje met mooi uitzicht. WEL 1,5M Afstand.
Blijf gezond blijf fit en tot vrijdag
Veel groeten
Christien

Christien
afbeelding van Christien

Voor iedereen fijne Pinksterdagen en dat de geesten verlicht mogen worden.
Groet,
Christien

Christien
afbeelding van Christien

Voor iedereen fijne Pinksterdagen en dat de geesten verlicht mogen worden.
Groet,
Christien

Beste wandelsporters,

ik kan jullie het goede nieuws meedelen, dat we de eerste week van juni vanaf dinsdagmiddag weer de draad mogen oppakken. Ik ben een nieuwsbrief aan het maken die morgen naar iedereen gestuurd wordt die zich daarvoor heeft ingeschreven.

Het zal wel vreemd zijn elkaar na al die weken weer te zien en er zullen de nodige verhalen te vertellen en in te halen zijn. Ik zal héél coulant zijn die eerste week en zal het praten voorrang geven op de aandacht die normaal naar de ademhaling moet gaan.

Ik hoop zoveel mogelijk deelnemers te mogen begroeten.

Tot de volgende week.

Gr. Jacques.

Login of registreer om te kunnen reageren

Advertentie