U bent hier

Etappe 5 van GR5. Opweg naar Nice, 28 okt 2018.

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Laurensheijdendael
Etappe 5 van GR5. Opweg naar Nice, 28 okt 2018.

Zondag 28 okt. gr5, etappe 5, van Berenzinne naar Mont le Soie (Vielsalm). Een echte ruige en best wel pittige Ardennen-wandeling van zo’n 24 km. Schitterende omgeving hartje Ardennen! Normaal gezien zouden wij rond 16:00 op de eindbestemming aankomen ware het niet dat onze wandeling 1,5 km voor het eindpunt een abrupt einde kreeg. Een heel peloton jagers versperde ons de doortocht in het bos. Er werd op groot wild gejaagd. Nou ja, jagen is een groot woord. In de bossen wordt het groot wild opgedreven naar een oversteekplaats alwaar een jager klaar zit met zijn geweer in de aanslag om de overstekende gestreste dieren neer te halen. Voor mijn gevoel heeft dit weinig met de sport “jagen” te maken. Cliff en ik hebben in ieder geval een groot hert met een imposant gewei gered van een wisse dood. Zo’n 20 meter van ons vandaan snelde het opgejaagde dier aan ons voorbij. De jager baalde behoorlijk want die had zich al rijk gerekend met een vette buit maar kon niet schieten omdat wij te dichtbij stonden. Enfin wij weer een half uurtje terug gelopen en inmiddels werd duidelijk dat een grote omweg maken geen optie was omdat het snel donker zou worden. In een knus klein chalet waar ook enkele kamers worden verhuurd, heel basic, hebben we maar een taxi besteld. Met elf ferme wandelaars in een taxi bestelbusje. Ach, moet kunnen. Al met al een mooie wandeldag met een gezellige groep, en verheug me reeds op de volgende etappes op weg naar Nice.
Gr. Laurens.

Leuk om de ze ervaring met ons te delen...met Belgische jagers wordt het echt oppassen!
Flinke afstand gelopen en dan zo verrast worden vlak voor de eindstreep is al helemaal niet waar jullie op zaten te wachten.
Mooi dat er een dier aan de kogel is ontsnapt, door deze samenloop.

Jacques heeft gelukkig tijdens eeen Schotland wandelreis goede leerschool gehad in het voordelig met een grote groep in een (te klein) taxibusje wegkruipen.

Hoe dan ook, jullie hebben deze etappe ook al weggezet. Nu even pauze en volgend jaar verder.

Doeiiiiiii

Hallo laurens,

mooi jouw ervaring en enthousiasme te lezen op het forum.

Het mooie aan dit GR5 avontuur is dat elke etappe weer mooier is als de voorgaande. Ook hebben de etappes een scala aan diversiteit aan ondergrond, vergezichten,  verstilde dorpjes, loofbomenbossen, dennebossen, water en groen en dat maakt elke te lopen meter tot een genoegen.

Heel fijn om te ervaren dat elke deelnemer dit ook zo ervaart en geniet. En zeker zo belangrijk is dat de deelnemers dit samen delen en een hechte band met elkaar hebben, samen genieten is dubbel genieten.

Binnenkort komen we samen om de etappes voor 2019 met elkaar te bespreken zodat we weer voorbereid in april 2019 onze tocht voortzetten naar het zuiden. Maar eerst gaan we bij de voortzetting de grens van Luxemburg over. Dat is een mooie prestatie ná 5 etappes vanaf de start in Kanne (B).

Gr. Jacques.

 

Login of registreer om te kunnen reageren

Advertentie