U bent hier

NWWL wandeling in de omgeving van Epen

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, is dit een unieke kans. Wij begeleiden je door ons mooie landschap naar de prachtigste plekjes. Wil je deze sfeer proeven kom dan met ons mee.

Beste leden en niet leden,

Op zondag 18 december 2016  gaan we een mooie boswandeling maken vanuit Epen.

Kenmerken van de wandeling:
-Vertrek op zondag 18 december 2016 om 09:30 uur.
-Startlocatie: Parkeerplaats Gerardushoeve Epen. Julianastraat 23 6285 AH Epen. Voldoende parkeerplek aanwezig. Na afloop kunnen we hier ook genieten van iets lekkers.
-Lengte van de wandeling: ongeveer 12 km. Het is geen vlakke boswandeling. We lopen voornamelijk in het bos op de bospaden met af en toe een verharde weg om over te steken. Dus rust en gezonde lucht volop aanwezig.

Natuurlijk is deze wandeling voor NWWL leden gratis, neem wel je KNWB-pasje mee. 

Niet leden van NWWL zijn ook welkom, maar zij betalen € 4,00.

Met vriendelijke groeten,

Jos Diederen 06-5357 3760

Verticale tabs

Gebied

We wandelen door de zuidelijke oever van de Oostmaas die hier 1,5 miljoen jaar geleden stroomde. Het Zuid - Limburgse landschap zag er toen vanaf Eperheide uit als een grote platte pannenkoek, waardoor de Oermaas heel traag over een schiervlakte voorbij stroomde.2 miljoen jaar geleden werd hier de aarde omhoog geduwd.
Er waren perioden van geleidelijke stijging, afgewisseld met perioden waarin geen stijging plaatsvond. Gedurende die tijd waarin ook de ijstijden waren, steeg de bodem +/- 200 m. Omdat de opheffing in het oosten sterker was dan die in het westen, verplaatste de Maas zich langzamerhand en schoksgewijs naar haar huidige bedding +/- 20 km westelijker.De loop van de Maas is te volgen aan de hand van het door de rivier afgezette grind uit de benedenloop van de Maas.Boven in de hellingen zijn hier en daar nog restanten te zien van grindgroeven die tot in de 1e helft van de 20e eeuw in gebruik waren. Het grind werd vooral gebruikt voor de verharding van de wegen.

Advertentie