U bent hier

NWWL wandeling langs de Worm vanuit Rimburg

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vind dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

Hallo wandelaars(ters) en natuurgenieters(sters),

Zondag 1 mei wandelen we langs het riviertje de Worm. De wandeling vindt plaats in het grensgebied van Nederland en Duitsland vanuit Rimburg, een dorpje in de gemeente Landgraaf. We starten deze keer niet bij de oude watertoren, maar op de Camping bij de Watertoren. De wandeling is 15 km lang, vooral in het eerste traject zijn wat heuveltjes te bedwingen, maar naderhand wordt het vrij vlak. Op het einde moeten we dan wel nog even de trappen naar de Watertoren beklimmen. De wandeling gaat over bospaden en verharde wegen, door bos, weiland en open veld.

Vanaf de camping lopen we door het bos langs de buitenkant van Rimburg, om in Rimburg zelf bij het kasteel en de Worm uit te komen. Vervolgens lopen we door het Rimburgerwald  en komen weer bij de Worm uit. Nu lopen we dit snel stromende riviertje stroomafwaarts af. Hier meandert de Worm door een stukje prachtige  natuur.

Uiteindelijk lopen we door het veld weer terug naar de camping om een kop koffie of iets dergelijks te gebruiken.
De nabij gelegen Watertoren is eventueel tegen betaling te beklimmen. Op het bordes heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.

Kenmerken van de wandeling:
-Vertrek op zondag 1 mei om 09:30 uur. 
-Plaats van vertrek van de wandeling: Camping De Watertoren, Kerkveldweg 1, 6374 LE Landgraaf. De Watertoren ligt hier vlakbij en is als baken goed te herkennen. Volg ook de bordjes "Watertoren".
-Een wandeling deels in vlak terrein,daarna weer iets stijgend en dalend in het bos
-Terrein: bos en open veld
-Deels verharde, deels onverharde paden
-Lengte: +/- 15 km

Natuurlijk is deze wandeling voor NWWL leden gratis, neem wel je KWBN-pasje mee.

Niet leden van NWWL zijn ook welkom, maar zij betalen € 4,00.

Met vriendelijke groeten,

Jan Bons
GSM 06-2445 4835

Verticale tabs

Gebied

De watertoren van Rimburg
De watertoren van Rimburg ook wel watertoren van Ubach over Worms staat in de gemeente Landgraaf. De toren werd gebouwd in 1925-1926 door de voormalige steenkolenmijn "Laura en Vereeniging" te Eygelshoven naar een ontwerp van het bouwbureau van dit bedrijf. De watertoren heeft een hoogte van 35,70 meter en één waterreservoir van 200 m³.
Na de sluiting van de modernste mijn van Nederland, de Julia in Eygelshoven in 1974, raakte de watertoren in Rimburg buiten bedrijf. De toren heeft de status rijksmonument.
De watertoren bleef alleen als "landmark" voor de streek overeind. Er volgde decennia een leegstand. In 2009 kocht een Landgraafse ondernemer het stuk culturele erfgoed. Onlangs is de watertoren geheel gerenoveerd en is er een prachtige uitkijktoren van gemaakt. Van hieruit kan men de wijde omgeving overzien.

 

 

Advertentie