U bent hier

Wandelvakantie Zuid-Eifel (D) van 07 t/m 09-06-2024

Onze wandelvakanties zijn uitermate geschikt als u graag wilt genieten van mooie natuur, prima hotels, goede maaltijden en gezelligheid voor, tijdens en na de door ons professioneel begeleide wandelingen. En dit alles voor een aanvaardbare prijs.

Het voorjaar is in de Zuid-Eifel (D) en Müllerthal (L) een uitgelezen moment om te genieten van de ontluikende natuur en de vele groen tinten in de uitgestrekte loofbomen bossen.

Familieleden en/of kennissen zijn ook van harte welkom.

Ook voor mensen die minder mobiel zijn, kunnen wij op maat gemaakte wandel weekenden organiseren.

Deze vakantie wordt begeleid door: Marianne Mouchart en / of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers, coaches en reisleiders.

Wilt u meer inlichtingen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Tel. 06-10 75 45 95

E-mail: info@walkinglimburg.nl

Verticale tabs

Gebied

Het plaatsje Irrel ligt vlakbij de grens met Luxemburg (Müllerthal) in het natuurpark Süd Eifel, met in de nabijheid de Teufelsschlucht (Duivelskloof).

De Regio Mullerthal wordt vaak Luxemburgs Klein Zwitserland genoemd. Dat komt door het landschap rijk aan rotsen is, dat aan Zwitserland doet denken. De Regio Mullerthal is bovenal een uitzonderlijke biotoop, gekenmerkt door ontzaglijke rotsformaties. De compositie van rotsen en hun erosie hebben het landschap dat zo typisch is voor het Luxemburgs Klein Zwitserland, geschapen.

De wandelingen bij de Teufelsschlucht zijn een belevenis wanneer je tussen de gigantische rotsblokken loopt en via de trappen omhoogklimt of weer naar beneden gaat, dan zie je pas hoe imposant en indrukwekkend dit natuurgebied is.

De geschiedenis van het gebied en het ontstaan van de naam Teufelsschlucht.

Het is een prachtig gebied en de rotskloven zijn imposant, zeker omdat je er gewoon tussen kunt staan en wandelen. De rotskloven zijn circa 20 miljoen jaar geleden ontstaan door aardkorstverschuivingen in de toenmalige kustzone van de Liaszee die zelfs 190 miljoen jaar oud is.

De naam “Teufelsschlucht” is heel lang geleden onstaan. Men kon niet geloven dat dit het werk van de natuur kon zijn, dus men dacht dat het wel het werk van duivel moest zijn. Wandelen in dit gebied is een aanrader. De natuur is prachtig en ongerept en de duivelskloof is imposant om te zien. Wanneer je tussen de hoge rotsen loopt besef je pas hoe ongelooflijk groots de natuur hier is.

Wandelen in de Zuid-Eifel is één van de meest geliefde activiteiten in dit mooie deel van Duitsland. Dat is niet voor niets. De Eifel is een prachtig uitgestrekt gebied met natuur, rust en vele wisselende landschappen die het wandelen tot een ware belevenis maken én het is niet ver rijden vanaf Nederland.

Zo zijn er natuurlijk de officiële wandelroutes maar bijna overal waar je bent in de Eifel kun je ook zo een eind weg wandelen op mooie bospaden, uitgestrekte vlaktes en berghellingen.

Of je nu kiest voor een lange of korte wandeling, een wandelroute voor beginners of gevorderden, in de Eifel kan het allemaal. De wandelroutes zelf zijn goed begaanbaar en worden goed onderhouden.

Advertentie