U bent hier

Wandelvakantie in de Zuid-Eifel (D) - Luxemburg (L) van 24 t/m 26 juni 2016 voor minder mobiele mensen

Wandelvakantie voor minder mobiele mensen

Wandelvakantie in de Zuid-Eifel (D) van 24 t/m 26 juni 2016

Deze wandelvakantie is uitermate geschikt wanneer u graag wilt genieten van mooie natuur, prima hotel, goede maaltijden en gezelligheid.

Deze vakantie wordt door ons professioneel op het niveau van de mogelijkheden die de deelnemers hebben, begeleid. 

Familieleden en/of kennissen zijn ook eventueel van harte welkom.

Deze vakantie wordt begeleid door: Marianne Mouchart en Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers en begeleiders.

Wilt u meer inlichtingen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Tel. 06-10 75 45 95
E-mail: info@walkinglimburg.nl

Verticale tabs

Gebied

Het plaatsje Irrel ligt vlakbij de grens met Luxemburg in het natuurpark Zuid-Eifel, met in de nabijheid de Teufelsschlucht of de Duivelskloof.

Hier kunt u prachtige wandeltochten maken door een grillig rotsgebied. Er zijn veel trappen en flinke afdalingen. Hierdoor is het wat minder geschikt voor mensen die niet al te goed ter been zijn maar het is verder prima te doen.

De wandeling bij de Teufelsschlucht is een belevenis en wanneer je tussen de gigantische rotsblokken loopt en via de trappen omhoogklimt of weer naar beneden gaat zie je pas hoe imposant en indrukwekkend dit natuurgebied is.

De geschiedenis van het gebied en het ontstaan van de naam Teufelsschlucht.

Het is een prachtig gebied en de rotskloven zijn imposant, zeker omdat je er gewoon tussen kunt staan en wandelen. De rotskloven zijn circa 20 miljoen jaar geleden ontstaan door aardkostverschuivingen in de toenmalige kustzone van de Liaszee die zelfs 190 miljoen jaar oud is.

De naam “Teufelsschlucht” is heel lang geleden onstaan. Men kon niet geloven dat dit het werk van de natuur kon zijn, dus men dacht dat het wel het werk van duivel moest zijn. Wandelen in dit gebied is een aanrader. De natuur is prachtig en ongerept en de duivelskloof is imposant om te zien. Wanneer je tussen de hoge rotsen loopt besef je pas hoe ongelooflijk groots de natuur is.

Wandelen in de Zuid-Eifel is één van de meest geliefde activiteiten in dit mooie deel van Duitsland. Dat is niet voor niets. De Zuid-Eifel is een prachtig uitgestrekt gebied met natuur, rust en vele wisselende landschappen die het wandelen tot een ware belevenis maken én het is niet ver rijden vanaf Nederland.

Zo zijn er natuurlijk de officiële wandelroutes maar bijna overal waar je bent in de Zuid-Eifel kun je ook zo een eind weg wandelen op mooie bospaden, uitgestrekte vlaktes en berghellingen.

Of je nu kiest voor een lange of korte wandeling, een wandelroute voor beginners of gevorderden, in de Zuid-Eifel kan het allemaal. De wandelroutes zelf zijn goed begaanbaar en worden goed onderhouden.

 

 

Advertentie