U bent hier

Wandeltraining zaterdagmorgen in Geleen

We starten om 09.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Manege Ten Eysden, Ten Eysden 1, 6164 JL Geleen (Danikerbos).

Dit is een training van ± 5 km en duurt ± 1.5 uur.

Deze zaterdagmorgen training is bedoelt voor deelnemers met een redelijke tot goede conditie en die deze nog verder willen uitbouwen.

Deze training is toegankelijk voor nordic walkers, sportief wandelaars en vindt elke week plaats.

In de door ons als trainer begeleide wandeltrainingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor nordic walkers en sportief wandelaars die meelopen.

Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen bij de Dikke Daniker.

Bovenstaande training wordt begeleid door: Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainer / coach.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€ 7,50 per wandeltraining

€ 65,00 kaart voor 10 wandeltrainingen

Pinapparatuur aanwezig

Verticale tabs

Gebied

Trainingsgebied

De Dikke Daniker biedt een groot terras op een prachtige locatie, aan de voet van het Danikenbos aan. Omringd door fruitbomen, een kinderboerderij en speelmogelijkheden. Hier kun je van een welverdiend speciaal biertje, een kop koffie met vers gebak, een uitgebreide lunch, een avondmaaltijd of een hapje na een wandeling genieten. Of van een aangeklede borrel met lekkere bieren, wijnen en cocktails. Het Danikerbos is een bosgebied in de gemeente Beekdaelen.

Het Danikerbos is een hellingbos op de Danikerberg en ligt op de oosthelling van de Geleenbeek die aan de westrand van het bos stroomt. Hier eindigt het Plateau van Doenrade. Aan de andere kant van Sweikhuizen ligt het Stammenderbos.

De Danikerberg is een heuvel. Het ligt ten zuiden van Daniken en ten noorden van Sweikhuizen. Aan de voet van de heuvel stroomt de Geleenbeek. De heuvel is een uiteinde van een uitloper van het Plateau van Doenrade. Op en rond de heuvel ligt het Danikerbos. De heuvel is ongeveer 97 meter hoog. De Geleenbeek aan de voet van de heuvel ligt op ongeveer 52 meter boven NAP en daarmee heeft de berg een prominentie van 45 meter.

Advertentie