U bent hier

29
sep
2021
09:30u
t/m 29 sep '21
06
okt
2021
09:30u
t/m 06 okt '21
13
okt
2021
09:30u
t/m 13 okt '21
20
okt
2021
09:30u
t/m 20 okt '21
27
okt
2021
09:30u
t/m 27 okt '21

Wandeltraining woensdagmorgen in Elsloo

We starten om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats Terhagen, Terhagen 1, 6181 HR in Elsloo.

Dit is een wandeltraining van  ± 5 km en duurt  ± 1.5 uur.

Deze woensdagmorgen training is bedoelt voor deelnemers met een redelijke tot goede conditie of deze verder willen uitbouwen.

Deze wandeltraining is toegankelijk voor nordic walkers, sportief wandelaars en vindt elke week plaats.

In de door ons als trainer begeleide wandeltrainingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor nordic walkers en sportief wandelaars die meelopen. 

Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen (indien weer mogelijk i.v.m. corona).

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainer/coach.

06-10 75 45 95

Kosten:

€   7,00 per wandeltraining

€ 60,00 kaart voor 10 wandeltrainingen

Pinapparatuur aanwezig

Verticale tabs

Gebied

Het Bunderbos maakt onderdeel uit van het zuidelijke rivierenlandschap, omdat de nabijgelegen Grindmaas een sterke invloed heeft gehad op de vorming van de geomorfologie van het bos. Doordat het aangrenzende Julianakanaal voor een groot deel de oorspronkelijke hydrologie en de daarmee samenhangende dynamiek tussen rivier en bos heeft weggenomen, wordt de ontwikkeling van het Bunderbos tegenwoordig nog nauwelijks beïnvloed door de Maas. Voorname afvoerende beekcomplexen zijn die van Hemelbeek en Slakbeek.

Het Bunderbos staat bekend om het voorkomen van de vuursalamander. De herpetofauna van het Bunderbos bestaat verder uit alpenwatersalamander, kleine watersalamander, groene kikker, bruine kikker, gewone pad en hazelworm. De meest typerende broedvogels van het Bunderbos zijn ijsvogel, boomvalk en grote gele kwikstaart. Geregeld in het Bunderbos waargenomen zoogdieren zijn onder andere ree, das, vos, steenmarter, bunzing, eekhoorn,  rosse woelmuis en sinds kort ook de bever. In het bos bevindt zich één van Nederlands oudste dassenburchten.

Advertentie