U bent hier

Wandeltraining woensdagmiddag in Genhout

Deze wandeling is geschikt voor deelnemers met (zeer) weinig conditie een beperking en/of chronisch zieken.

We starten om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats van Gasterie Genhout Treft, Pastoor Lippertsplein 1, 6191 NZ, Genhout (gem. Beek).

Dit is een wandeling/training van  ± 3 km en duurt  ± 1 uur.

Deze wandeling is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars, kinderen en vindt elke week plaats op een andere locatie (raadpleeg iedere week de agenda).

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandelingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers, sportief wandelaars en wandelaars die meelopen.Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€   8,00 per wandeltraining 

€ 70,00  kaart voor 10 wandeltrainingen

Pinapparatuur aanwezig

 

Verticale tabs

Gebied

Trainingsgebied

Genhout is een kleine plaats in het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg, het hoort van oudsher bij de gemeente Beek en ligt op het heuvelplateau ten oosten van deze plaats. De plaats omvat het dorp Groot Genhout en het gehucht Klein Genhout, deze (voorheen) aparte kernen vormen tegenwoordig administratief een geheel met elkaar. In de volksmond wordt nog steeds over twee aparte plaatsen gesproken, op de witte plaatsnaamborden die naast de officiële blauwe borden zijn geplaatst staan enkel de oude namen in het plaatselijke dialect. De kernen liggen slechts enkele tientallen meters van elkaar, samen telden ze in 2019 1211 inwoners.

In Groot Genhout staat de parochiekerk Sint Hubertus, genoemd naar de schutspatroon Sint Hubertus van Genhout. Deze kerk werd in 1937 gebouwd naar een ontwerp van de architect Alphons Boosten. Mede hierdoor werd Groot Genhout een dorp en hoorde niet langer bij de parochie van Beek.

Bezienswaardigheden

Standerdmolen te Genhout
Sint Hubertusmolen uit 1802 is van het type standerdmolen en getimmerd van hout. De molen staat langs de weg van Schimmert naar Beek. Sinds 1971 is de molen eigendom van de gemeente Beek. Het maalwerk wordt nog regelmatig gebruikt.

Sint Hubertuskerk, ook wel de kerk van de Limburgse kunstenaars genoemd, is gebouwd in 1937 onder architectuur van Alphons Boosten uit Maastricht. De Limburgse kunstenaars die hebben meegewerkt zijn: Harie Jonas, Charles Eyck, Joep Nicolas, Charles Vos, Gisèle Waterschoot van der Gracht, Jacques Verheyen, Jef Scheffers en Yvonne Trypels. Het gebouw is opgetrokken uit Beker gele bakstenen en de 42 meter hoge toren heeft een opvallend groen spits dak dat van koper gemaakt is.
Het Oorlogsmonument in de buurt van de kerk uit 1955 is gemaakt door Frans Timmermans

Sint-Hubertuskapel in het zuidoosten van de plaats.

Twee monumentale carréboerderijen in de buurtschap Printhagen: één (de Onderste) uit 1744 met bakhuis en één (de Bovenste) uit 1806. De Onderste boerderij is gesitueerd rond twee binnenplaatsen. Een tussengevel bestaat uit gedeeltelijk vakwerk, baksteen met speklagen en een hoekblok van mergel. Een inscriptie geeft de letters IMCW 1744 weer. De bovenste boerderij bestaat uit drie losse gebouwen rond een binnenplaats. De meeste onderdelen dateren uit de 19e eeuw, behalve een hardstenen kruisvenster en de geprofileerde mergelen daklijst.

Diverse oude boerderijen en vakwerkhuizen

Advertentie