U bent hier

Wandeltraining vrijdagmorgen in Stein

Deze wandeltraining is geschikt voor deelnemers met (zeer) weinig conditie een beperking en/of chronisch zieken.

We starten om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats van Brasserie Steinerbos, Steinerbos 1, 6171 AL Stein.

Dit is een wandeltraining van ± 3 km en duurt ± 1 uur en vindt elke week plaats op een andere locatie (raadpleeg iedere week de agenda).

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar train met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandeltrainingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd.

Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen (indien weer mogelijk i.v.m. corona).

Bovenstaande wandeltraining wordt begeleid door: Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainer / coach.

06 - 10 75 45 95

Kosten:

€   7,00 per wandeltraining

€ 60,00 kaart voor 10 wandeltrainingen

Pinapparatuur aanwezig

Verticale tabs

Gebied

Brasserie Steinerbos

De boswachterswoning die voorheen een bezitting was van het kasteel in Stein, werd verkocht aan de Staatsmijnen voor de vestiging van recreatieoord Steinerbos. Het Steinerbos was bedoeld voor de vrijetijdsbesteding van de mijnwerkers die hier op zondag met het gezin naartoe konden. De voormalige boswachterswoning werd in 1938 een theehuis en er is nu een brasserie in gevestigd.

De Wallen van Stein zijn aarden wallen die aan de noordoostzijde en zuidoostzijde gelegen zijn van het dorp Stein in de Nederlandse provincie Limburg. Het zijn de restanten van de landweer van Stein die hier gelegen heeft. De wallen die tegenwoordig nog resten zijn gelegen tussen de Steinderweg en de Napoleonsbaan aan de zuidwestzijde en aan de noordoostzijde bij de Heidekampweg. Het tussenliggende gebied wordt ingenomen door de A2 en Knooppunt Kerensheide. De naam van de wijk Kerensheide, waaraan het knooppunt haar naam ontleent, komt wellicht van de kerende functie die de landweer had aan de rand van de heide en de grens vormt tussen het gebied van Stein en de oostelijke heidegronden.

Volgens een legende werd het gebied van de Graetheide in de negende eeuw door Koning Zwentibold aan de dorpen Elsloo, Beek en Stein geschonken om deze in gemeenschappelijk gebruik te benutten.

De Wallen van Stein kunnen niet precies gedateerd worden, maar aangenomen wordt dat ze niet eerder dan de 13e of de 14e eeuw zijn opgetrokken. De grenzen van de heerlijkheid Stein in de middeleeuwen vallen namelijk vrijwel gelijk met de landweer.

De veedrift is, net als de Middeleeuwse grenswallen van de Heerlijkheid Stein, één van de zichtbaar aanwezige relicten die het verhaal vertellen van het vroegere gebruik van het landschap door de bewoners van Stein. Een wandelroute door de veedrift is er één om het weidse Heidekamppark aantrekkelijk te maken als recreatie- en natuurgebied.

Naast de historische waarde is de veedrift ook voor diverse diersoorten van belang. Het groengebied fungeert als leef- en foerageergebied voor diverse soorten vleermuizen, maar ook onder andere dassen, wezels, egels, vogels en vlinders. Deze gebruiken de randen van de veedrift ook als verbindingszone naar andere groengebieden.

Advertentie