U bent hier

Wandeltraining vrijdagmorgen in kasteelpark Elsloo

Deze wandeltraining is geschikt voor deelnemers met (zeer) weinig conditie een beperking en/of chronisch zieken.

We starten om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats in Terhagen, Terhagen 1, 6181 HR, Elsloo (gem. Stein). Achteringang Kasteelpark Kasteel Elsloo.

Dit is een wandeltraining van  ± 3 km en duurt  ± 1 uur.

Deze wandeltraining is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars, kinderen en vindt elke week plaats op een andere locatie.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandeltrainingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers, sportief wandelaars en wandelaars die meelopen.Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen in het nieuw geopende eetcafé het Slimme Schaap (50 meter van onze parkeerplaats).

Zij hebben een kleine kaart en werken met plankjes. Naast bijvoorbeeld het garnituurplankje hebben zij ook zoete plankjes, hartige plankjes, kinderplankjes en lunchplankjes. Ook warme gerechten zijn bij hun te verkrijgen op de plank zoals huisgemaakte verse soep of kipsaté. Kortom, voor iedereen zit er wel wat lekkers tussen. Bovendien zijn al hun plankjes ook vegetarisch te verkrijgen.

Bovenstaande wandeltraining wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€   6,- per wandeltraining
€ 50,- kaart voor 10 wandeltrainingen

Verticale tabs

Gebied

Het parkbos heeft veel te bieden

Stap zó het Bunderbos in en maak een mooie wandeling. Onderweg ziet u vele bronnen, beekjes en watervalletjes, intieme inkijkjes in de natuur en prachtige vergezichten. Misschien komt zelfs de ijsvogel op uw pad.

Wie in het voorjaar door het Bunderbos loopt, kan er niet omheen: heuvels vol met daslook. Deze beschermde plantensoort geurt sterk naar uien en trekt daarmee al snel de aandacht. Het kruid is in Nederland en België vrij zeldzaam, maar gedijt in het Bunderbos fantastisch door de sterke bodemerosie in het gebied.

In het begin van de negentiende eeuw leggen de nieuwe eigenaren, graaf en gravin de Geloes, een Engels landschapspark aan rondom het kasteel. Alleen voor eigen gebruik. Vanuit het theehuisje keken ze uit over het kasteel en de prachtige tuin. Dorpsbewoners mogen het park pas bewonderen vanaf 1960, als de gemeente het aankoopt.

Het ambitieuze restauratieproject van het kasteelpark heeft in 2011 de Buitenleven Natuur en Erfgoedprijs gewonnen en haalde zo een geldbedrag binnen voor de aanleg van bloemrijke graslanden en boomgroepen en de reconstructie van oude wandelpaden. Het kasteelpark gaat terug naar de sfeer van vroeger.

In de botanische tuin, naast het kasteel, loopt u over mooie slingerpaadjes langs zeldzame bomen (zoals de Japanse Notenboom en de Zijdeboom), vele soorten varens en prachtige hosta’s in allerlei kleuren. Een genot voor de natuurliefhebber. Het IVN Elsloo beheert de prachtige tuin, die beperkte openingstijden heeft van april tot oktober.

De botanische tuin ligt op een helling gevormd door de Slakbeekvallei en een uitloper van een oeroude voormalige Maasoever. Naast een grote verscheidenheid aan planten en bomen uit de hele wereld, telt de tuin ook vele kruiden met een medicinale, cultuurhistorische en magische waarde.

De overeenkomst tussen de vuursalamander, de hazelworm, de ijsvogel, de boomvalk, de bunzing, de rosse woelmuis, de zeldzame grote baardvleermuis en maar liefst twintig soorten libellen is dat deze dieren allemaal in de directe omgeving van het kasteel leven. In het dierlijke bos huist ook één van Nederlands oudste dassenburchten.

 

Advertentie