U bent hier

Wandeltraining in samenwerking met huisarts en fysiotherapeutenmaatschap in Stein

Gezondheid in Beweging en 1e lijn zorg
In samenwerking met  huisartsenpraktijk  dr. Vincentie en Fysiotherapie Snijders in Stein, organiseren we wandel-trainingen voor mensen die voor hun gezondheid door ervaren en professionele trainers begeleid willen/moeten worden.

Uiteraard zijn deze trainingen ook bedoeld voor deelnemers uit andere gemeenten of die een andere huisarts en/of fysiotherapeut hebben als bovengenoemde.

Wanneer
Donderdagochtend kunt met ons mee wandelen / trainen in Stein.

Waar
We starten om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats van het Kasteel in Stein, Nederhof 36, 6171 HA, Stein.

Dit is een wandeling / training van 1.5 uur.

Voor wie
Deze wandeling / training is bestemd voor wandelaars en nordic walkers.

Wat doen we
In de door ons als trainer begeleide wandeling / training wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voetentechniek, lichaamshouding en wordt dit, waar nodig gecorrigeerd.

Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Wat is uw doel
Bewegen, buiten in de natuur?         
Bewegen, samen met anderen voor de gezondheid, conditie, gezelligheid en sociale contacten?
Bewegen, met een goede en verantwoorde individuele begeleiding van gediplomeerde trainers?

Wat bieden wij u
Wij begeleiden u door mooie natuur.
Wij begeleiden de sociale contacten binnen een groep.
Wij begeleiden u individueel als trainer binnen een groep.
Wij werken met onze kennis en ervaring op een verantwoorde wijze aan uw gezondheid.
Wij doen vooraf individueel een intake als u twijfelt of bewegen en op welk nivo voor u mogelijk is.
Wij begeleiden, trainen en coachen zowel de  beginnende als gevorderde wandelaars, sportiefwandelaars en Nordic Walkers fysiek en mentaal.
Wij zijn gediplomeerd en deskundig om doelgroepen te begeleiden en te trainen met fysieke/mentale beperkingen en chronisch zieken.
Wij werken samen met de eerstelijns zorg.

Ook geven wij Nordic Walking kennismakingslessen en cursussen voor kleine groepjes of individueel in Stein.

Samenwerking
Ons landelijk erkend KWBN wandelsportcentrum Walking Limburg werkt nauw samen met de eerstelijns zorg en de gemeente Stein in projecten zoals: Beweegpas 55+, BeweegKuur, MBvO wandelen en WandelFit.

Bovenstaande wandeling/training wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Informatie
Voor vrijblijvende informatie of aanmelden/inschrijven kunt u met ons bellen of mailen.
Tel.: 06-10 75-45-95
Email: info@walkinglimburg.nl

Kosten:

€   6,- per wandeltraining
€ 50,- kaart voor 10 wandeltrainingen
€ 45,- kaart voor 10 wandeltrainingen voor leden van onze wandelsportvereniging NWWL

Verticale tabs

Gebied

Kasteel Stein

Kasteel Stein ligt ingeklemd tussen het dorp Stein en het Julianakanaal. Het is een omgracht complex dat bestaat uit een ruïne van een oude hoofdburcht met voorburcht, een noordvleugel met toegangspoort, een westvleugel met koetshuis en een oostvleugel.

De hoofdburcht of "Bovenste Slot" omvat een Mottekasteel op een natuurlijke verhoging met een forse mergelstenen donjon uit ca. 1200, "Witte Toren" genaamd. In de 13e eeuw werd een veelhoekige ringmuur om een binnenplein aangelegd. Van een tegen de ringmuur gebouwde grote zaal met woonvertrekken zijn alleen nog de tongewelfde kelders aanwezig. Van een eveneens 13e-eeuwse vierkante poorttoren aan de noordzijde van de burcht zijn slechts enkele restanten over. De zogenaamde "Rode Toren" en de puttoren welke ernaast ligt, zijn gebouwd door Jan van Heinsberg en stammen uit ca. 1450.
De voorburcht of "Benedenste Slot" is lager gelegen dan de hoofdburcht. Een tussengelegen gracht werd rond 1840 gedempt. Van de voorburcht zijn slechts de mergelstenen funderingen overgebleven.
De torenvormige toegangspoort in de noordvleugel is 16e-eeuws. Het mansardehelmdak op de poort stamt uit ca. 1730 toen de poort tevens werd verhoogd.

De oostvleugel is een neoclassicistisch gepleisterd landhuis uit twee lagen en dateert uit 1840. De westvleugel uit ca. 1850 omvat een eveneens neoclassicistisch koetshuis met uitspringende hoekdelen. Zowel oost- als westvleugel zijn gebouwd in opdracht van de Luikse familie Grissard. Buiten de omgrachting is een park aangelegd.

De gracht rond de burcht werd oorspronkelijk gevoed door de Putbeek die gevoed werd door de Zonput. Toen de Zonput droogviel schakelde men over op kanaalwater om de gracht te voeden. Tot het landgoed van het kasteel behoorde vroeger ook een windmolen en een watermolen.
 

Advertentie