U bent hier

Wandeltraining Obbicht in samenwerking met huisarts en fysiotherapeutenmaatschap

Gezondheid in Beweging 
In samenwerking met  huisartsenpraktijk  dr. Vincentie en Fysiotherapie Snijders in Stein, organiseren we wandel-trainingen voor mensen die voor hun gezondheid door ervaren en professionele trainers begeleid willen/moeten worden.

Wanneer
Wekelijks op donderdagochtend kunt met ons mee wandelen / trainen.

Waar
We starten om 09.30 uur vanaf café 't Oude Veerhuis, Kasteelweg 22, 6125 RG in Obbicht (gem. Sittard-Geleen).
Parkeren schuin tegenover het café op de parkeerplaasten (sportvelden).

Dit is een wandeling / training van 1.5 uur.

Voor wie
Deze wandeling / training is bestemt voor wandelaars en nordic walkers.

Wat doen we
In de door ons als trainer begeleide wandeling / training wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit, waar nodig gecorrigeerd.

Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Wat is uw doel
Bewegen, buiten in de natuur?         
Bewegen, samen met anderen voor de gezondheid, conditie, gezelligheid en sociale contacten?
Bewegen, met een goede en verantwoorde individuele begeleiding van gediplomeerde trainers?

Wat bieden wij u
Wij begeleiden u door mooie natuur.
Wij begeleiden de sociale contacten binnen een groep.
Wij begeleiden u individueel als trainer binnen een groep.
Wij werken met onze kennis en ervaring op een verantwoorde wijze aan uw gezondheid.
Wij doen vooraf individueel een intake als u twijfelt of bewegen en op welk nivo voor u mogelijk is.
Wij begeleiden, trainen en coachen zowel de  beginnende als gevorderde wandelaars, sportiefwandelaars en Nordic Walkers fysiek en mentaal.
Wij zijn gediplomeerd en deskundig om doelgroepen te begeleiden en te trainen met fysieke/mentale beperkingen en chronisch zieken.
Wij werken samen met de eerstelijns zorg.

Ook geven wij Nordic Walking kennismakingslessen en cursussen voor kleine groepjes of individueel in Stein.

Samenwerking
Ons landelijk erkend KNBLO wandelsportcentrum Walking Limburg werkt nauw samen met de eerstelijns zorg en de gemeente Stein in projecten zoals: Beweegpas 55+, BeweegKuur, MBvO wandelen en WandelFit.

Bovenstaande wandeling/training wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Informatie
Voor vrijblijvende informatie of aanmelden/inschrijven kunt u met ons bellen of mailen.
Tel.: 06-10 75-45-95
Email: info@walkinglimburg.nl

Prijzen
€   5,- per wandeling/training
€ 45,- kaart voor 10 wandelingen/trainingen
€ 40,- kaart voor 10 wandelingen/trainingen voor leden van onze wandelsportvereniging NWWL

Verticale tabs

Gebied

Obbicht is een dorp, deel uitmakend van de gemeente Sittard-Geleen. In 2007 had Obbicht 2020 inwoners. Het dorp is gelegen aan de Maas en wordt aan de westkant begrensd door die rivier en aan de oostkant door het Julianakanaal. Nog geen halve kilometer ten noorden van Obbicht liggen buurdorpen Grevenbicht en Papenhoven. Het omliggende gebied is overwegend landelijk.

De vroegste vermelding van het dorp dateert uit 1366.

Tot 1400 waren Obbicht en Grevenbicht verenigd in de heerlijkheid Bicht. Nadat die was verdeeld, hoorden Obbicht, Papenhoven en Nattenhoven bij het Hertogdom Gelre, Grevenbicht en het nu op de linkermaasoever gelegen gehucht Booien bij het Hertogdom Gulik. Op 5 en 6 oktober 1568 stak Willem van Oranje met zijn leger vanuit Duitsland bij Obbicht de Maas over om in Brussel de strijd aan te binden met de Spaanse troepen van hertog Alva. De overtocht getuigde van militaire bekwaamheid, maar de veldtocht mislukte.

Obbicht ging in 1785 door het Verdrag van Fontainebleau over van Belgisch of Oostenrijks-Gelre naar Staats-Opper-Gelre. De Booien werd in 1814 bij Stokkem gevoegd. Tot 1982 vormde Obbicht samen met Papenhoven één gemeentebestuur: de gemeente Obbicht en Papenhoven. In dat jaar werd de gemeente samengevoegd met enkele omliggende gemeenten tot de nieuwe gemeente Born, die in 2001 op zijn beurt opging in de huidige gemeente Sittard-Geleen.

Kasteel Obbicht is een kasteelachtig landhuis uit 1780 ten zuiden van de Nederlands-Limburgse plaats Obbicht. Het kasteel in laatbarokke stijl, de naastgelegen kasteelhoeve en de omliggende tuin met tuinmuren, bruggen en hekken zijn alle rijksmonumenten.

De kasteelgrachten worden gevoed door het water van de Kingbeek. Waar het grachtwater terugvloeit in de Kingbeek stond een papiermolen die dateerde uit 1699. Deze molen was het geboortehuis van de bekende schrijver Pieter Ecrevisse.

De Kingbeek is een bronbeek die aan de Hogenberg bij Nattenhoven ontspringt aan de voet van de steilrand tussen het midden- en laagterras van de Maas. Het water vult een komvorming bekken, de Sjprènk, waarna de beek door een bronbos, t Brook, in noordelijke richting naar de bebouwde kom van Obbicht stroomt. Daarbij neemt ze onderweg het water van tal van kleinere sprengen op. In het bos heeft de beek het karakter van een snelstromende bergbeek om bij de bebouwde kom te veranderen in een traag stromende laaglandbeek.

Advertentie