U bent hier

Wandeltraining donderdagmiddag in Urmond (Berg a.d. Maas)

Deze wandeling is geschikt voor wie iets rustiger wilt lopen.

We starten om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats van Terras Maasoever, Berger Maasstraat 17, 6129 BC Urmond (Berg a.d. Maas).

Dit is een wandeling/training van ± 5 km en duurt ± 1.5 uur.

Deze wandeling is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars, kinderen en vindt elke week plaats op een andere locatie (raadpleeg iedere week de agenda).

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandelingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd.

Dit geldt voor de Nordic Walkers en wandelaars die meelopen.

Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainer/coach.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€   7,50 per wandeltraining
€ 65,00 kaart voor 10 wandeltrainingen

Pinapparatuur aanwezig

Verticale tabs

Gebied

Berg aan de Maas werd voor het eerst schriftelijk vermeld in 1296 als Berghe supra Mosam. De parochie werd voor het eerst in 1533 schriftelijk vermeld en had toen een eigen kerkgebouw. De toevoeging "aan de Maas" dient ter onderscheiding van het gelijknamige en tevens in Limburg gelegen Berg in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Beide plaatsen worden lokaal en in hun naaste omgeving veelal kortweg "Berg" genoemd. De naam is ontstaan omdat het dorp op een steilrand boven de Maas is gelegen.

Tot 1794 behoorde Berg tot het Hertogdom Gulik en het werd in 1800 met de voormalige vrijheid Urmond samengevoegd tot de gemeente Urmond. In 1982 werd deze gemeente onderdeel van de gemeente Stein.

Op de Graetheide ten oosten van het dorp is tussen 1917 en 1921 bruinkool gewonnen in de Louisegroeve I. De kool werd via een veldspoor over de Berger Koeweg (nu Louisegroeveweg) en de Havenstraat naar Berg gebracht. Aan de Berger Schoor werd de bruinkool op schepen gestort, die het via de Maas afvoerden.

Door de aanleg van het Julianakanaal (geopend in 1934) kwam Berg op een geïsoleerde landtong tussen Maas en kanaal in te liggen, zij het daarmee verbonden via een brug over het kanaal. Er werd langs het kanaal door de NV Maasgrind- en Zandexploitatie Juliana een 132 meter lange kademuur opgetrokken met laad- en losfaciliteiten en daarachter kwam een opslag van zand en grind. Het beeldbepalende bedrijf verhuisde in de jaren 80 van de 20e eeuw naar een industrieterrein bij Born.

De laaggelegen delen van Berg werden in het verleden geteisterd door rivieroverstromingen.

Advertentie