U bent hier

Wandeltraining donderdagmiddag in Sweikhuizen

Deze wandeltraining is geschikt voor wie iets rustiger wilt lopen.

We starten om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats van brasserie De Bokkereyer, Bergstraat 1, 6174 RN Sweikhuizen.

Dit is een wandeltraining van ± 5 km en duurt ± 1.5 uur.

Deze wandeltraining is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars, kinderen en vindt elke week plaats op een andere locatie (raadpleeg iedere week de agenda).

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandeltrainingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers en wandelaars die meelopen.Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeltraining wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten: € 6,50 per wandeltraining

€ 55,- kaart voor 10 wandeltrainingen

Verticale tabs

Gebied

Sweikhuizen

Stukje buitenland in Limburg...

Een stukje buitenland op eigen bodem.... Dat gevoel krijgt u als u door de kern van Sweikhuizen loopt. Via steile weggetjes kunt u al wandelend het dorpje verkennen. Markante vakwerkhuizen en een prachtig uitzicht over Zuid-Limburg vechten om de aandacht van de voorbijganger. Geliefd in Sweikhuizen is het idyllische kerkje uit 1739, waar jaarlijks veel bruidsparen uit heel Limburg elkaar het ja-woord geven. Door het jaar heen valt er rond het kerkplein veel te beleven, zoals braderieën, markten, de blindenprocessie en de bekende aspergefeesten.

Sweikhuizen ligt midden in Landschapspark De Graven: een natuurgebied van circa 5.700 ha groot, dat zich uitstrekt van Kasteel Millen in Sittard tot de Mulderplas in Schinnen. Diverse wandel- en fietspaden voeren u u langs de mooiste plekjes . Wat Landschapspark De Graven uniek maakt, is de grote diversiteit van landschapstypen: plateaus, hellingen, graften, struwelen, beekdalen en lössgronden. Het landschap wisselt continu. Daarnaast wordt het gebied gemarkeerd door eeuwenoude beken en een groot scala aan monumentale bouwwerken, zoals de steenfabriek Plinthos uit 1920.

Advertentie