U bent hier

Wandeltraining donderdagmiddag in Stein

Deze wandeling is geschikt voor wie iets rustiger wilt lopen.

We starten om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats van Brouwerij De Fontein, Ondergenhousweg 15, 6171 GW Stein.

Dit is een wandeling/training van ± 5 km en duurt ± 1.5 uur.

Deze wandeling is toegankelijk voor nordic walkers, en wandelaars en vindt elke week plaats op een andere locatie (raadpleeg iedere week de agenda).

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandelingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd.

Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainer/coach.

06 - 10 75 45 95

Kosten:

€   7,00 per wandeltraining

€ 60,00 kaart voor 10 wandeltrainingen

Pinapparatuur aanwezig

Verticale tabs

Gebied

Brouwerij De Fontein is gevestigd in een monumentaal complex in het Zuid-Limburgse Stein.

Naast de brouwerij biedt De Fontein een sfeervol proeflokaal met terras. Zo kunt u in een landelijke omgeving te genieten van alle producten die onze brouwerij te bieden heeft.

Van oudsher had bijna elk dorp haar eigen brouwerij, zo ook Stein. De brouwerij is dan ook vernoemd naar de oorspronkelijke Brouwerij De Fontein die in 1915 haar poorten sloot. Op steenworp afstand van de oude brouwerij zet de traditie zich nu voort, zodat het Steinse bier brouwen opnieuw een begrip wordt.

Door natuurlijke grondstoffen te combineren met de kennis die de initiatiefnemers, Lonneke Brouns-Dings en Rik Brouns, vergaard hebben tijdens hun studie levensmiddelentechnologie (Universiteit van Wageningen) komt de smaak van kennis tot leven. Deze verbintenis tussen aloude traditie en de mogelijkheden, die de nieuwste technologische ontwikkelingen met zich meebrengen, levert de brouwerij een steeds groeiend scala aan unieke speciaal bieren op.

De monumentale panden waarin Brouwerij De Fontein is gevestigd, horen van oudsher bij het nabijgelegen Kasteel Stein. Het kasteel is voor een deel verbouwd tot appartementencomplex, maar de ruïne is nog steeds te bezichtigen. De monumentale panden van Brouwerij De Fontein waren eeuwen geleden onderdeel van de pachtboerderij van het kasteel. In deze panden woonde de pachtboer die de landerijen van de kasteelheer onderhield. Het boerenwoonhuis, dat dateert van 1729, diende tevens als watermolen, die omstreeks 1900 zijn functie verloor.

Rond de brouwerij en het proeflokaal is een grote kruidentuin en hoogstamboomgaard aangelegd. Op deze manier proberen we zo veel mogelijk ingrediënten letterlijk uit eigen tuin te halen en de natuur zo veel mogelijk in huis te halen.

Advertentie