U bent hier

Wandeltraining donderdagmiddag in Schinnen

Deze wandeling is geschikt voor wie iets rustiger wilt lopen.

We starten om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats van Bie De Bron, Thull 14, 6365 AC Schinnen.

Dit is een wandeling/training van ± 5 km en duurt ± 1.5 uur.

Deze wandeling is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars en vindt elke week plaats op een andere locatie (raadpleeg iedere week de agenda).

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandelingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers en wandelaars die meelopen.

Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen).

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainer/coach.

06-10 75 45 95

Kosten:

€ 07,00 per wandeltraining

€ 60,00 kaart voor 10 wandeltrainingen

Pinapparatuur aanwezig

Verticale tabs

Gebied

Bie de Bron

Welkom op de plek waar natuurzuiver ‘Alfa Bier’ bronwater ontspringt waarmee één van de lekkerste bieren ter wereld wordt gebrouwen. 

Ontdek lekkere fusion gerechten en getapte Alfa Bieren ‘Bie de Bron’. De hippe en duurzame zaak is ontworpen met een knipoog naar de authentiek Limburgse ‘boerderij’. 

Kijk uit over de landerijen, het heuvellandschap, het pittoreske Thull en de Alfa brouwerij. Hier geniet je van al het lekkers dat Limburg te bieden heeft!

De buurtschap Thull, gelegen in een droogdal ten zuidwesten van het dorp Schinnen wordt vrijwel geheel omringd door heuvels, waarvan de Krekelberg de voornaamste is. De Geleenbeek vormt ook hier een dal en is omsloten door weilanden en, sinds enkele jaren, door de Mulderplas (een slikvijver die is ontstaan door het storten van slik uit de voormalige Staatsmijn Emma). Rondom de Mulderplas is in de loop der jaren een unieke flora en fauna ontstaan, die na de herinrichting van het gebied een grote prominente plek heeft gekregen in het Landschapspark De Graven.

Erfgoed en brouwerij
In Thull ligt een groot aantal boerderijen die in de oorspronkelijke staat bewaard zijn gebleven. Twee daarvan hebben de status van rijksmonument.

In 1870 stichtte Joseph Meens in Thull de Meens bierbrouwerij, die na vier generaties nog altijd in eigendom is van de familie Meens. Sinds de jaren 50 van de twintigste eeuw wordt de naam Meens bier niet meer gebruikt en is vervangen door de merknaam Alfa bier.

Advertentie