U bent hier

Wandeltraining donderdagmiddag in Schinnen

Deze wandeltraining is geschikt voor wie iets rustiger wilt lopen.

We starten om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij De Muldermolen, Thullerkerkweg 17, 6365 AE,  Schinnen.

Dit is een wandeltraining van  ± 5 km en duurt  ± 1.5 uur.

Deze wandeltraining is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars, kinderen en vindt elke week plaats op een andere locatie (raadpleeg iedere week de agenda).

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandeltrainingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers en wandelaars die meelopen.Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeltraining wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€   6,- per wandeltraining
€ 50,- kaart voor 10 wandeltrainingen

Verticale tabs

Gebied

De Muldermolen is een voormalige watermolen bij Thull bij Schinnen in de gemeente Beekdaelen. Stroomopwaarts lag de Kathagermolen, stroomafwaarts de Heisterbrugger korenmolen en Heisterbrugger oliemolen.

In 1331 of eerder werd de watermolen gebouwd. Het was een onderslagmolen gebruikt als korenmolen.

De Mulderplas is een voormalige slikvijver van de Staatsmijn Emma en Staatsmijn Hendrik in de buurtschap Thull in de Nederlandse gemeente Beekdaelen. In dit moeras werd het afvalwater van beide mijnen geloosd.

De oorspronkelijke Muldermolen stond op de plek waar het kolenslik geloosd werd. Dit was een moerassig gebied dat regelmatig onder water stond. Daarom werd deze molen in 1950 verplaatst naar de locatie van de huidige Muldermolen. In dit gebied stonden vroeger overal watermolens langs de Geleenbeek, maar nadat de Staatsmijnen de waterrechten hadden gekocht, raakten de meeste molens in verval, met uitzondering dus van de Muldermolen. Jarenlang, tot 1984 was dit gebied zwaar verontreinigd, en was het oppervlak rondom de vijver tot aan de nabij gelegen Geleenbeek bedekt met een dikke zwarte laag kolenslik. Na de grondige sanering die in 1984 is gestart, werd het hele gebied binnen enkele jaren omgevormd tot een natuurgebied waar tegenwoordig zeldzame vogelsoorten zoals de ijsvogel voorkomt. Ook hebben enkele zeldzame vogelsoorten hier hun broedplek.

Links naast de Mulderplas (vanuit de kant Schinnen gezien) ligt de Alfa Bierbrouwerij, en aan de andere kant van de Mulderplas, achter de Geleenbeek, strekt zich een moerasbos zich uit in de richting van het voormalige mijnspoor waar tot in de jaren 70 de kolentreinen reden van de Staatsmijn Emma-Hendrik naar de haven van Stein.

De Mulderplas is geopend in 1989 ter ere van het 45-jarige jubileum van de visvereniging! Dit is een van de twee vijvers waar de visvereniging visrecht op heeft. De Mulderplas valt nu onder Natuurmonumenten. De oppervlakte van de vijver is 2,8 Ha. groot, door een weelderige planten groei is ongeveer 2 Ha. wateroppervlak bevisbaar. De diepte varieert van ongeveer 40 cm tot 2,5 meter.

Te vangen vis: - Karper - Zeelt - Brasem - Snoek - Baars - Zonnebaars - Paling - Winde - Giebel - Pos - Ruisvoorn - Blankvoorn

 

Advertentie