U bent hier

Wandeltraining donderdagmiddag in Schimmert

Deze wandeltraining is geschikt voor wie iets rustiger wilt lopen.

We starten om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats (gratis) bij De Reusch (watertoren), De Bockhofweg 1, 6333 AZ Schimmert. 

Dit is een wandeltraining van ± 5 km en duurt ± 1.5 uur. Deze wandeltraining is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars en vindt elke week plaats op een andere locatie (raadpleeg iedere week de agenda).

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandeltrainingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers en wandelaars die meelopen.

Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeltraining wordt begeleid door: Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainer / coach.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€ 7,50   per wandeltraining

€ 65,00 kaart voor 10 wandeltrainingen

Pinapparatuur aanwezig

Verticale tabs

Gebied

Trainingsgebied 

"ETEN EN DRINKEN VAN ZOVER JE KUNT KIJKEN".

Het fundament van De Reusch is gebouwd op onze ambitie om je bewust te maken van de rijkheid van de bodem in je eigen omgeving. We delen onze kennis en stimuleren je om bewust bezig te zijn met je voeding. Weten waar het vandaan komt, en minstens zo belangrijk, samen de lokale productie ondersteunen en duurzaam bezig zijn voor het milieu. Dat is het grote verhaal dat De Reusch vertelt: het verhaal over onze streek, de producenten die er werken en de producten die daaruit voortkomen. Zo creëert De Reusch bewustzijn door aandacht te vragen voor korte ketens.

Het Ravensbosch (soms ook Ravensbos geschreven) is gedeeltelijk gelegen in de gemeente Valkenburg aan de Geul, een ander, groter deel is gesitueerd in de gemeente Beekdaelen bij Hulsberg en Schimmert. Het Ravensbosch is een gevarieerd hellingbos met hoogteverschillen van zo'n 50 meter en een oppervlakte van zo'n 80 ha. In het bos bevinden zich twee vijvers die door twee dammetjes opgestuwd zijn.

Het zeer heuvelachtige bos is, hoewel aan drukke verkeersaders gelegen, vrij onbekend gebleven. Het bos is vanuit alle windrichtingen toegankelijk en lijkt vanuit elke 'entree' telkens weer een andere aanblik te bieden. Het bos kent een grote lengte aan smalle en brede paden. Het bos bestaat grotendeels uit voormalig hakhout, dat in opgaand eikenbos is omgezet. In de laaggelegen delen aan de Strabekervloedgraaf (een zijbeekje van de Geul) zijn essenbos, waterpartijen en moerasgebiedjes te vinden. Hier groeien planten als reuzenpaardenstaart en bosbies en laat zich de glimworm zien.

In de omgeving zijn enkele Romeinse villa's (Romeinse villa Op den Billich en Romeinse villa Ravensbosch) en andere Romeinse bouwwerken opgegraven. Begin 19e eeuw was Martin Cudell (1773-1845), die gezien kan worden als Limburgs eerste archeoloog, van mening dat de plaats Coriovallum, waarvan de ligging toen nog onbekend was, gezocht moest worden in het Ravensbosch.

Advertentie