U bent hier

Wandeltraining donderdagmiddag in de Maasband

Deze wandeltraining is geschikt voor wie iets rustiger wilt lopen.

We starten om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats Maasbanderkerkweg 1, 6171 RS Maaasband (gemeente Stein).

Dit is een wandeltraining van ± 5 km en duurt ± 1.5 uur.

Deze wandeltraining is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars en vindt elke week plaats op een andere locatie.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandeltrainingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers en wandelaars die meelopen.

Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen bij Ut Bakkes in de Maasband.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainer / coach.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€ 8,00 per wandeltraining

€ 70,00 kaart voor 10 wandeltrainingen

Pinapparatuur aanwezig

Verticale tabs

Gebied

Trainingsgebied

In een uithoek van Zuid-Limburg ligt een lieflijk gehucht, de Maasband, dat bestaat uit drie straten. Toch is er een restaurantje (zelfgebakken vlaaien). Het restaurantje heeft een idyllisch Maasterras.

De nabije grindwinning wordt afgebouwd en de riviernatuur krijgt alle kans om uit te breiden. De omgeving is landelijk en vogelrijk. Ideaal om te verkennen tijdens een wandeling.

Tussen het Julianakanaal en de snelstromende Maas ligt een prachtig, waterrijk natuurgebied. Vanaf de oevers van de imposante rivier kijk je uit over de grindbanken en naar België aan de overkant.

Op de Natuurroute ontdek je het mysterieuze monument Woodhenge, waar eeuwenoude, bijna zwarte boomstammen in de lucht klauwen en de kracht van de natuur symboliseren. 

Werkzaamheden Project Grensmaas

De werkzaamheden rondom Maasband hebben invloed op de loop van deze route. Door de werkzaamheden kan de situatie in het veld per maand verschillen. De groene paaltjes onderweg worden aangepast aan de veranderende omstandigheden!

Advertentie