U bent hier

Wandeltraining donderdagmiddag in de Maasband

Deze wandeltraining is geschikt voor wie iets rustiger wilt lopen.

We starten om 13.30 uur vanaf de grote parkeerplaats Maasbanderkerkweg 1, 6171 RS Stein (Maasband).

Dit is een wandeltraining van ± 5 km en duurt ± 1.5 uur.

Deze wandeltraining is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars, kinderen en vindt elke week plaats op een andere locatie.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandeltrainingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers en wandelaars die meelopen.Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainer/coach.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€   7,00  per wandeltraining 
€ 60,00  kaart voor 10 wandeltrainingen

Pinapparatuur aanwezig

Verticale tabs

Gebied

Maasband is een dorpje en valt onder de gemeente Stein en telt zo'n 140 inwoners.

Maasband bestaat uit drie straten, te weten de Maasbanderkerkweg, de Maasbandervaart en de Leutherhoekweg. Het dorp heeft een café dat beperkt geopend is, daarnaast is er een dorpshuis. Het gehucht heeft geen kerk maar wel een kapelletje, op de hoek van de Maasbanderkerkweg en de Leutherhoekweg. Het is geplaatst ter herdenking van dorpsbewoonster Maria van Mulken - Nieuwehuysen die op 6 oktober 1806 vermoord werd.

2019-2023

In 2019 krijgt de hoogwaterbrug bij Maasband gestalte en in 2023 moet hij klaar zijn. Ten oosten van het dorp komen een nevengeul en nieuwe dijken. Langs de Maas is te weinig ruimte voor maatregelen. In 2017 heeft het Consortium al de kademuur verhoogd en de oever versterkt. Maasband en Meers worden met elkaar verbonden door de hoogwaterbrug. Ook Maasband krijgt na de grindwinning een forse natuurinjectie.

 

Advertentie