U bent hier

Wandeltraining dinsdagmiddag in Wijnandsrade

We starten om 13.30 uur vanaf de horeca boerderij De Naamse Steen, De Laar 16, 6363 CT, Wijnandsrade.

Dit is een wandeltraining van  ± 5 km en duurt  ± 1.5 uur.

Deze wandeltraining is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars en vindt elke week plaats.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandelingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd.
Dit geldt voor nordic walkers en wandelaars die meelopen. Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeltraining wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€   6,- per wandeltraining
€ 50,- kaart voor 10 wandeltrainingen

Verticale tabs

Gebied

De Naamse Steen, een monumentale hoeve gelegen te midden van een heerlijk wandelgebied. Vind de ijsvogel tussen het riet aan de oevers van de Geleenbeek en ontdek de salamanders in de poelen.

De Naamse Steen is hét rustpunt voor fietsers en wandelaars. Slechts enkele minuten wandelen vanaf Kasteel Hoensbroek verandert het stedelijk geroezemoes in serene rust. De binnenplaats van de hoeve herbergt een heerlijk zonneterras en huisgemaakt gebak.

Het schaftlokaal beschikt over een kleine kaart. Aangezien wij vooral met seizoensgebonden Limburgse- en streekproducten werken én wekelijks de kaart aanpassen is deze niet beschikbaar op onze website. Maar vragen staat natuurlijk vrij. 

De huidige hoeve was oorspronkelijk de voorburcht van een kasteel met grachten, gelegen aan de westoever van de Geleenbeek. Het Huis Laar. Het kasteeltje verdween omstreeks 1790 en het enige tastbare bewijs van het bestaan ervan is de Naamse Steen met gotische versieringen, vermoedelijk uit 1500.

Hieraan ontleent deze gezellige uitspanning zijn naam. Genieten van de buitenlucht op de prachtige binnenplaats in 'boerse' sfeer, of in het smaakvol ingerichte café.

De eigenaars van deze rustieke hoeve hebben kosten noch moeite bespaard om hier een oase van rust te creëren en zowel binnen als buiten is het goed toeven.
Ze hebben hun binnenplaats en voormalige koeienstal opengesteld voor wandelaar en fietser. Het aanbod bestaat uit (speciaal)bieren, eigengemaakte limonades, koffie met gebak en hartige versnaperingen, natuurlijk ook uit eigen keuken. Er wordt gebruik gemaakt van producten uit het seizoen en van boerenbedrijven uit de omringende buurtschappen.

Advertentie