U bent hier

05
nov
2024
13:30u
t/m 05 nov '24
12
nov
2024
13:30u
t/m 12 nov '24
19
nov
2024
13:30u
t/m 19 nov '24
26
nov
2024
13:30u
t/m 26 nov '24

Wandeltraining dinsdagmiddag in Geulle

We starten om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats van Camping De Boskant, Brommelen 60, 6243 CR Geulle.

Dit is een wandeling / training van  ± 5 km en duurt  ± 1.5 uur.

Deze wandeltraining is toegankelijk voor nordic walkers en wandelaars en vindt elke week plaats (zie agenda voor startlocatie).

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandelingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd.

Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainer/coach.

06 - 10 75 45 95

Kosten:

€   8,00 per wandeltraining

€ 70,00 kaart voor 10 wandeltrainingen

Pinapparatuur aanwezig

Verticale tabs

Gebied

Trainingsgebied

Geulle  

Tot 1982 lag Geulle in de gelijknamige gemeente Geulle. Sinds de gemeentelijke herindeling behoort het tot de nieuw gevormde gemeente Meerssen.

De plaats is ontstaan door de samenvoeging van een aantal gehuchten in het gebied tussen Bunde en Elsloo. Deze plaatsjes liggen langs de oostelijke rand van de Maasvallei, zowel beneden in het dal als boven op het plateau. Geulle wordt verdeeld in drie kernen, de oude dorpskern Geulle aan de Maas, Geulle-Beneden en Geulle-Boven.

De dorpskom van Geulle-Beneden is ontstaan vanuit de voormalige buurtschap Hulsen, waar ook het treinstation Geulle van de spoorlijn Maastricht - Venlo lag, dat in 1938 werd opgeheven en in 1944 gesloopt is. Net ten oosten van het dorp staat de watermolen Molen van Hulsen of Onderste Molen. Geulle-Beneden omvat verder het gehucht Brommelen en de buurtschappen Oostbroek, Westbroek en Broekhoven.

Op het plateau boven het dal van de Maas ligt Geulle-Boven, dat bestaat uit de buurtschappen Hussenberg, Snijdersberg en Stommeveld. Tussen Geulle-Boven en Geulle-Beneden ligt het Bunderbos, een langgerekt hellingbos dat ervoor zorgt dat de beide gedeelten duidelijk van elkaar te onderscheiden zijn. In 1953 werd in Geulle-Boven een nieuwe parochie gesticht, de parochie van het Onbevlekt Hart van Maria. Dit leidde tot de bouw van een nieuwe kerk tussen Geulle en Moorveld. Bij de kerk ontstond een kleine nieuwbouwwijk, die deel uitmaakt van Moorveld.

Er is een voor Nederlandse begrippen een flink hoogteverschil tussen Geulle-boven (108 m) en Geulle-beneden (40 m). Geulle-Boven telde in 2005 circa 1020 inwoners, Geulle-Beneden circa 1320 en Geulle aan de Maas circa 220.

Het kleine kerkdorp Geulle aan de Maas heeft een karakteristieke dorpskern. Geulle ligt ingesloten tussen de Maas en het Julianakanaal. Het dorp is sterk verbonden met water. De naam is ontstaan omdat ooit het riviertje de Geul hier uitmondde in de Maas. In de jaren negentig kreeg het de bijnaam ‘Geulle ín de Maas’ na een aantal ernstige overstromingen. Mede door het Grensmaasproject waardoor de Maas meer ruimte krijgt in ruil voor natuur, is dit verholpen. De parel van dit Maasdorp is Kasteel Geulle, een mooie burcht omringd door… water! Hier kun je overnachten, een mooie wandeling maken of even verderop met de fiets- en voetveer de Maas oversteken naar België.

Advertentie