U bent hier

Wandeling zondagmorgen vanuit Geleen.

We starten om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats van brasserie Biesenhof, Biesenweg 1,  6164 RA in Geleen.

Deze wandeling is minder geschikt voor mensen met een beperking of chronische ziekte omdat de afstand langer is en het tempo hoger ligt.

Dit is een wandeling/training van  ± 10 km en duurt  ± 2,5 uur.

Deze langere wandelingen zijn toegankelijk voor Nordic Walkers en wandelaars en starten elke twee weken vanuit een andere plaats.

In deze begeleide wandeling wordt aan conditie gewerkt en gelet op loop techniek en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers en wandelaars die meelopen.
Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

Geniet van het prachtige landschap.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Rob Theunissen.

Met vriendelijke groet,

Rob Theunissen
Activity Leader Walking Limburg

Tel. 06-2145 9360

Kosten:
€   5,- per wandeling
€ 45,- kaart voor 10 wandelingen
€ 40,- kaart voor 10 wandelingen voor leden van NWWL

Verticale tabs

Gebied

Aangenomen wordt dat de naam Sweikhuizen afkomstig is van het woord Zweihuizen oftewel twee huizen. De naam slaat op de bebouwing tussen twee huizen. Men vermoedt dat de Stammenhof, gelegen boven op de helling, het boven- en de Biesenhof onder aan de helling, het benedenhuis was.

Sweikhuizen ligt op de helling van het Geleenbeekdal naar het Plateau van Doenrade. Halverwege de helling, op een hoogte van ongeveer 80 meter, ligt een kleine kerk die in 1739 gebouwd is. Onderaan de Sweikhuizerberg ligt een monumentale hoeve, De Biezenhof. Aan de zuidzijde wordt de helling van het plateau begroeid door het Stammenderbos en aan de noordzijde door het Danikerbos op de Danikerberg.

 

Advertentie