U bent hier

Wandeling zondagmorgen in Schimmert

We starten om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats van Eetcafé Mareveld, Mareweg 23, 6333 BR in Schimmert.

Er vertrekken gelijktijdig 2 groepen met aparte begeleiding (1 groep valide deelnemers en 1 groep deelnemers met weinig conditie een beperking en/of chronisch zieken).

De ene is een wandeling van +/- 5 km (+/- 1.5 uur) en de andere een van +/- 9 km (+/- 2,5 uur).

Deze zondagmorgen wandeling is toegankelijk voor nordic walkers, sportief wandelaars, wandelaars, kinderen en vindt een á twee keer per maand plaats in een steeds wisselende gebied.

In de door ons als trainer begeleide wandelingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd.
Dit geldt voor de Nordic Walkers, sportief wandelaars en wandelaars die meelopen. Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Marianne Mouchart en Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:
€   5,- per wandeling
€ 45,- kaart voor 10 wandelingen
€ 40,- kaart voor 10 wandelingen voor leden van NWWL
 

Verticale tabs

Gebied

Schimmert is na Ubachsberg het hoogst gelegen (kerk)dorp van Nederland.
Schimmert maakt deel uit van de gemeente Nuth, gelegen in de provincie Limburg. De belangrijkste weg is de Hoofdstraat, waaraan de kerk is gelegen. Schimmert heeft zo'n 3300 (2013) inwoners en maakt sinds 1982 deel uit van de gemeente Nuth, tezamen met de kerkdorpen Nuth, Hulsberg, Wijnandsrade en Vaesrade. Betreft oppervlakte is Schimmert het grootste dorp van de gemeente.
Bij Schimmert worden drie gehuchten gerekend: Oensel, Groot Haasdal en Klein Haasdal.

Watertoren van Schimmert.
Met de bijnaam De Reus van Schimmert is van veraf de markante 38 meter hoge watertoren van Schimmert al zichtbaar. De watertoren ligt in het gehucht Klein Haasdal. De toren dateert uit 1927 en werd ontworpen door architect Jos Wielders die zich liet inspireren door de architectuur van de Amsterdamse School.

Boven in de toren bevond zich tot de Tweede Wereldoorlog een restaurant: "Oranje Restaurant". De toren is in de jaren 70 en 90 van de 20e eeuw en recentelijk eind 2008 opgeknapt. Momenteel heeft de toren de status rijksmonument. Eigenaar WML (Waterleiding Maatschappij Limburg) heeft aangegeven dat de watertoren nog tot op zijn minst 2015 in gebruik zal blijven. Het is nog niet duidelijk wat er daarna met de watertoren gaat gebeuren.

Advertentie