U bent hier

Wandeling vrijdagmorgen in Munstergeleen

Deze wandeling is geschikt voor deelnemers met (zeer) weinig conditie een beperking en/of chronisch zieken.

We starten om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats van Brasserie Abshaove, Abshoven 35, 6151 GC Munstergeleen.

Dit is een wandeling/training van  ± 3 km en duurt  ± 1 uur.

Deze wandeling is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars, kinderen en vindt elke week plaats op een andere locatie.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandelingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers, sportief wandelaars en wandelaars die meelopen.Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€   5,- per wandeling
€ 45,- kaart voor 10 wandelingen
€ 40,- kaart voor 10 wandelingen voor leden van NWWL

Verticale tabs

Gebied

Abshoven (Limburgs: Abshaove)
Abshoven is een buurtschap ten zuiden van Munstergeleen in de gemeente Sittard-Geleen. 
Het buurtschap telt ongeveer veertig huizen en is gelegen aan de weg Abshoven en de Beekstraat. 
Het gehucht werd gedomineerd door de restanten van het klooster Abshoven.
 
Klooster Abshoven
Abshoven is genoemd naar een hoeve behorende aan de abdij van Val-Dieu in het Belgische Aubel. Van het 18e-eeuwse complex waren tot 1995 nog het herenhuis, de zuidelijke vleugel en een schuur uit de jaren 1715-17 bewaard gebleven. 

De abdijhoeve
De abdijhoeve groeide begin 20e eeuw uit tot een volwaardig klooster. In 1901 werd het gebouw een zusterklooster met daarin een kindertehuis, Huize Abshoven. Nadat het klooster was gesloten brandde het in 1995 grotendeels af.
 
Bij de herontwikkeling van het gebied om het klooster heen, zijn de schuren van het in verval geraakte complex afgebroken. Het enige dat momenteel nog overeind staat, zij het in vervallen staat, zijn het voormalige klooster en de kapel. Van het herenhuis staat nog een klein deel van de voorgevel overeind en is een middeleeuwse kelder bewaard gebleven.
 
In 2011 werd tussen de gemeente Sittard-Geleen en een projectontwikkelaar een vaststellingsovereenkomst gesloten, waarbij werd geregeld dat het klooster, de kapel en de middeleeuwse kelder van het voormalige abtshuis gerestaureerd zouden worden.
Ook de Engelse tuin zal daarbij hersteld worden.

Advertentie