U bent hier

Wandeling donderdagmorgen in Geleen

Deze wandeling is geschikt voor wie iets rustiger wilt lopen.

We starten om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats van brasserie Biesenhof, Biesenweg 1,  6164 RA in Geleen.

Dit is een wandeling/training van  ± 5 km en duurt  ± 1.5 uur.

Deze wandeling is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars, kinderen en vindt elke week plaats op een andere locatie (raadpleeg iedere week de agenda).

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandelingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers en wandelaars die meelopen.Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€   5,- per wandeling
€ 45,- kaart voor 10 wandelingen
€ 40,- kaart voor 10 wandelingen voor leden van NWWL

Verticale tabs

Gebied

Geleenbeekdal

Een verborgen, groene parel met de Geleenbeek tussen Limburgse steden. Wandel langs hoogstamboomgaarden, natte graslanden, moerasbosjes en door hellingbossen. Je ziet overal langs de beek landschapselementen als poelen, heggen en graften. Tot de verbeelding spreken de korenwolf en de mistletoe of maretak.

Fraaie natuur in het dal
Je kunt heerlijk wandelen in het dal. Je komt langs de Platsbeek en de Muldersplas en voorbij gras- en hooilandjes. Ontdek de hellingbossen en broekbossen en de vele landschapselementen die horen bij de cultuurhistorie in het gebied. Graften, met struikgewas begroeide steilranden die van oudsher erosie tegengaan. Of grubben, eeuwenoude holle wegen die door afwatering zijn uitgesneden tot intieme wandelpaden. Door de afwisseling in hoogte, bodemstructuur en vochtigheid vind je in het Geleenbeekdal veel verschillende dieren en planten. Het bekendste diertje is waarschijnlijk de korenwolf.

Advertentie