U bent hier

Wandeling dinsdagmiddag in Sittard

We starten om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats van brasserie Windraak31, Windraak 31, 6153 AC, Sittard.

Dit is een wandeling/training van  ± 5 km en duurt  ± 1.5 uur.

Deze wandeling is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars, kinderen en vindt elke week plaats.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandelingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd.
Dit geldt voor nordic walkers en wandelaars die meelopen. Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€   5,- per wandeling
€ 45,- kaart voor 10 wandelingen
€ 40,- kaart voor 10 wandelingen voor leden van NWWL

Verticale tabs

Gebied

Windraak of Wintraak (Limburgs: De Wèndjraak) is een gehucht in de Nederlandse provincie Limburg, het ligt grotendeels in de gemeente Sittard-Geleen, een aantal woningen behoort tot gemeente Schinnen.

Windraak ligt in de vorm van lintbebouwing langs de provinciale weg tussen Sittard en Brunssum, de N276. Het gehucht ligt aan de rand van het Plateau van Doenrade en kijkt uit over de brede Maasvallei waarin Sittard en Geleen zijn gelegen. Ernaast ligt ook de Kollenberg.

Rond het jaar 2002 hebben de bewoners de plaats officieus omgedoopt tot Zendraak, dit als protest tegen de komst van een 53 meter hoge zendmast bij de plaats, die ondanks de hoge waarde van het omringende landschap uiteindelijk er toch is gekomen. Opvallend aan de plaatsnaam is ook dat het Schinnense gedeelte, dat slechts drie huizen telt, met een 't' wordt gespeld in plaats van een 'd', als Wintraak dus. Qua adressering horen deze huizen bij Puth.

In Windraak staat ook een klooster. Namelijk, Klooster Liefdezusters van het Kostbaar Bloed. Dit gebouw ligt aan de doorgaande weg Brunssum-Sittard, de N276.

Advertentie