U bent hier

Wandeling dinsdagmiddag in Schimmert

We starten om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats van Brasserie Bie Oss, Oranjeplein 10, 6333 BD Schimmert.

Dit is een wandeling/training van  ± 5 km en duurt  ± 1.5 uur.

We wandelen vandaag naar en in het Ravensbosch.

Deze wandeling is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars en vindt elke week plaats.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandelingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd.
Dit geldt voor nordic walkers en wandelaars die meelopen. Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€   6,- per wandeltraining
€ 50,- kaart voor 10 wandeltrainingen

Verticale tabs

Gebied

Schimmert is een van de hoogst gelegen (kerk)dorpen van Nederland. Het ligt op een plateau ( het centraal plateau, ofwel het plateau van Schimmert) aan de rand van het Heuvelland (Zuid-Limburg). 

Schimmert maakt deel uit van de gemeente Nuth, gelegen in de provincie Limburg. De belangrijkste weg is de Hoofdstraat, waaraan de kerk is gelegen. Schimmert heeft 3226 (2017) inwoners en maakt sinds 1982 deel uit van de gemeente Nuth, tezamen met de kerkdorpen Nuth, Hulsberg, Wijnandsrade en Vaesrade. Betreft oppervlakte is Schimmert het grootste dorp van de gemeente.

Bij Schimmert worden drie gehuchten gerekend:

Oensel
Groot Haasdal
Klein Haasdal

Natuur en landschap
Schimmert is gelegen op het Centraal Plateau op een hoogte van ongeveer 130 meter. Dit is een landbouwgebied doorsneden door een aantal oude wegen en paden. Ten zuiden van Schimmert, voornamelijk in de gemeente Valkenburg aan de Geul, ligt het Ravensbosch, een hellingbos en natuurgebied.

Advertentie