U bent hier

Wandeling dinsdagmiddag in Geleen

We starten om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats van brasserie Biesenhof, Biesenweg 1,  6164 RA in Geleen.

Dit is een wandeling/training van  ± 5 km en duurt  ± 1.5 uur.

Deze wandeling is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars, kinderen en vindt elke week plaats.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandelingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd.
Dit geldt voor nordic walkers en wandelaars die meelopen. Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€   5,- per wandeling
€ 45,- kaart voor 10 wandelingen
€ 40,- kaart voor 10 wandelingen voor leden van NWWL

Verticale tabs

Gebied

De Biesenhof is omgeven door het Stammenderbos en het Danikerbos.

Het Stammenderbos is een bosgebied in de gemeente Schinnen in de Nederlandse provincie Limburg. Het ligt ten noordoosten van Spaubeek, ten zuidoosten van Sweikhuizen. Het bos is een hellingbos en ligt op de noordelijke helling van het Geleenbeekdal en de zuidwestelijke helling van het Plateau van Doenrade. Aan de voet van het hellingbos stroomt de Geleenbeek, met aldaar de Olie-watermolen bij buurtschap Oude Kerk en de Sint Jansmolen. Op het plateau staat aan de noordoostzijde de hoeve Stammenhof.

Aan de andere kant van Sweikhuizen ligt het Danikerbos op de Danikerberg.

Het Danikerbos is een bosgebied in de gemeente Schinnen in de Nederlandse provincie Limburg. Het ligt ten zuiden van Daniken en ten noorden van Sweikhuizen. Het Danikerbos is een hellingbos op de Danikerberg en ligt op de oosthelling van de Geleenbeek die aan de westrand van het bos stroomt. Hier eindigt het Plateau van Doenrade.

Sint Annakapel, in 1865 gebouwd ter plaatse van de oude parochiekerk. Neo-gotisch gebouwtje met driezijdige sluiting en een torentje op het dak bij de façade. Op het oude kerkhof een stenen grafkruis, 1733. (Datum: 21-02-1967).

De Sint-Annakapel ligt aan de rand van Spaubeek aan de overkant van het station aan het einde van het doodlopende deel van de straat Oude Kerk. De kapel is omgeven door een tuin, waarin het IVN-Spaubeek een geologische verzameling tentoon heeft gesteld.

Neogotische, bakstenen kapel met dakruiter en driezijdig gesloten koor.

Advertentie