U bent hier

Wandeling Camini 2 van 11

Bewandel een van de 11 Camini's!

Een camini is een ‘mini camino’, oftewel een heel korte pelgrimservaring. Omdat niet iedereen weken of zelfs maanden vrij kan nemen om naar Spanje te wandelen en we jullie toch graag de camino laten ervaren in ons Zuid-Limburgse landschap, zijn er de 11 camini’s.

We starten om 13.00 uur !!!!! vanaf de parkeerplaats van Laco sport- en recreatiecentrum Glanerbrook , Kummenaedestraat 45, 6165 BT Geleen.

Deze mini Camino 2 is een van de 11 Camino’s in Zuid-Limburg en is ± 10 km en duurt ± 2.5 uur.

Deze wandeling is toegankelijk voor nordic walkers en wandelaars.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In deze door ons als trainer/coach begeleide wandeling wordt ook gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd.

Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainer/coach.

06 - 10 75 45 95

Kosten: € 7,00 per wandeling

€ 60,00 kaart voor 10 wandeltrainingen

Pinapparatuur aanwezig

Verticale tabs

Gebied

Camini 2

Bezinning

Tijdens deze wandelroute verken je zowel stedelijke gebieden als parken en groene gedeeltes in de gemeente Sittard-Geleen. Zo kom je bijvoorbeeld langs de Geleenbeek, met een omgeving die het bezoeken waard is. Ook ontdek je beide stadsparken van Sittard en Geleen en kom je langs de Pater Karel Kapel in Munstergeleen. Deze route geeft je perfect de gelegenheid om de stilte op te zoeken en inzichten te vinden in dat wat je dwars zit of aan je knaagt. Omdat er zoveel moois te zien is, is het thema van deze route ‘de zintuigen’, waarbij we je uitnodigen alles te bekijken als door de ogen van een kind. Misschien hoor je ook geluiden die je nog nooit hebt gehoord, of lukt het je de wind op je huid te voelen en de cultuur te proeven.

Natuur 

Tijdens deze wandeling zul je ook het water kunnen horen en zien, dat door de Geleenbeek stroomt. Water is voor ons heel belangrijk. We kunnen niet zonder. Zelf bestaan we ook voor gemiddeld 70 procent uit water. Water symboliseert alles wat stroomt, emoties die door ons heen stromen, bewust en onbewust. Ook de tranen die over je wangen rollen als iets je raakt. Water is gevoelig voor trillingen. Trillingen van stemmen, van muziek, van intenties. De Japanner Masaru Emoto is degene die dit ontdekt heeft. Als je een edelsteen zoals bergkristal in een kan met water legt, dan neemt het water de zuiverende energie van deze steen op. Zoals de omgeving is, zo past het water zich dus aan.

Als je een flesje water bij je hebt, neem dan nu heel bewust een slokje. Sluit je ogen en laat langzaam het water je mond ingaan. Voel je het verschil in temperatuur van het water en je mond? Houd het water even in je mond, voel hoe het je tong, tanden en wangen raakt. Proef het heel bewust en slik het door. Voel hoe het door je keel glijdt en misschien kun je ook nog voelen hoe het door je slokdarm glijdt. We vinden het heel vanzelfsprekend dat we schoon water kunnen drinken. Pas als het er niet meer is, missen we het.

Advertentie