U bent hier

Wandelevenement Maas Trek 2019

Verken het meest noordelijke puntje van het RivierPark Maasvallei tijdens de Maas Trek op zondag 6 oktober!

Voor het vijfde jaar op rij kun je het RivierPark Maasvallei te voet verkennen tijdens de Maas Trek, een grensoverschrijdend wandelevenement voor jong en oud. Dit jaar is de start voorzien aan het Bastion in Kessenich (Kinrooi, BE). Eenmalige wandelroutes werden speciaal voor dit evenement ontwikkeld om je enkele heel bijzondere plekjes langs de Maas te tonen.

Je kan kiezen tussen wandelroutes van 5, 10, 16, 20 en 26 km. Maar liefst vier van de vijf routes steken de grens over naar o.a. de gezellige Maasdorpjes Ittervoort, Thorn en Wessem. Je wandelt op de landsgrens in het waterrijke natuurgebied Koningsteen-Kollegreend naar het einde van België en doorkruist het prachtige Vijverbroek.

Om de Maasvalleibeleving compleet te maken, kun je bij de start- en aankomst bij het Bastion genieten van het Nationaal Koningsschieten, georganiseerd door de zeven schutterijen van Kinrooi. Het belooft een groots evenement te worden met een optocht en verschillende schietdisciplines. Reden te meer om zondag 6 oktober naar het Bastion te komen!   

Deze editie van de Maas Trek wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Kinrooi, de schutterijen van Kinrooi, Walking Limburg en de natuurverenigingen Limburgs Landschap, Natuurpunt en Natuurmonumenten.  

Programma

Vanaf 8 uur: start inschrijvingen / sluiting finish 17.00 uur

HANDIG OM WETEN: honden mogen uiteraard mee op pad mits ze aangelijnd zijn. 

Vanaf 13 uur: Randanimatie aan de startplaats: optocht Koningsschieten, schietwedstrijden in verschillende disciplines, gezellig terras... 

Praktisch

• Locatie: Bastion Kessenich, Vilgertenweg z/n, 3640 Kinrooi (B)

• Inschrijven kan vanaf 8 uur

• Routes van 5, 10, 16, 20 en 26 km

• Vanaf 13 uur starten de wedstrijden in het kader van het Nationaal Koningsschieten

• Deelname: 2,5 euro p.p. Kinderen tot 12 jaar wandeleng gratis mee

Verticale tabs

Advertentie