U bent hier

16
mei
2021
09:30u
t/m 16 mei '21
13
jun
2021
09:30u
t/m 13 jun '21

Themawandeling LAW Rivierpark Maasvallei

 

Themawandeling Lange Afstand Wandeling Rivierpark Maasvallei

Wat doe je als je niet lang en ver kan wandelen en dus ook geen lange en verre wandelingen kunt plannen!

Daarom heeft Wandelsportcentrum Walking Limburg, met ervaring in lange afstandswandelingen en het begeleiden van deelnemers een oplossing gezocht en hebben we een langeafstand wandeling “opgeknipt” in delen van +/- 10 km zodat deze is geschikt is voor een grotere groep wandelaars.

Van deze etappes willen we bij het begin van elke maand één zondagmorgen er een lopen.

Speciaal voor liefhebbers van meerdaagse wandeltochten werd de pas gereedgekomen lange afstandswandeling "Maasvallei" door ons uitgekozen. Deze grensoverschrijdende tocht van 137 km verbindt de 11 gemeenten in het RivierPark Maasvallei en brengt je langs de mooiste landschappen en gezellige dorpjes, zowel aan de de Nederlandse als Belgische zijde.

Waarom een langeafstandswandeling langs de Maas?

“Omdat er heel wat liefhebbers zijn van meerdaagse tochten (denk aan de GR-paden, pelgrimstochten, wandelvakanties, …) willen we deze groep wandelaars graag ook een tocht in het RivierPark Maasvallei kunnen aanbieden. Zeker nu vakanties dichtbij huis populairder zullen worden, heeft de nieuwe langeafstand wandeling langs de Maas een meerwaarde.”

De 1e etappe is op 16-05-2021 vanuit Borgharen naar Geulle.

De start is om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats, Middenstraat 8, 6223 BH in Borgharen en het eindpunt is in Geulle bij de horeca Preuverie Oud Geulle, Geulderlei 2, 6243 NG Geulle. Waar eventueel nog nagenoten kan worden van een warm drankje TO GO. (i.v.m. de coronaregels).

De 2e etappe is op 13-06-2021 vanuit Geulle naar de Maasband.

De start is om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de kerk in Geulle, Kerkplein, 6243 NC Geulle en het eindpunt is in de Maasband bij de horeca Ut Bakkes, Leutherhoekweg 20, 6171 RW Maasband. Waar eventueel nog nagenoten kan worden van een warm drankje TO GO. (i.v.m. de coronaregels).

Parkeren (start / finish) op grote parkeerplaats bij ingang Maasband, Maasbanderkerkweg 1, 6171 RS. 

Er wordt gecarpoold tussen start en finish.

De etappes worden begeleid door Jacques Janssen, ervaren trainer / coach / organisator wandelvakanties.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Vooraf inschrijven verplicht > klik hier 

MInimum / maximum aantal deelnemers 10 / 15

Kosten:

€   7,00 per etappe p.p.

€ 60,00 kaart voor 10 etappes (ook geldig voor al onze trainingen)

Verticale tabs

Gebied

Wandel je ook weg van de begaande paden? “Het bijzondere aan deze wandeling is dat we zoveel mogelijk hebben gezocht naar plekken waar mensen zo dicht mogelijk bij de Maas kunnen wandelen. Dat maakt de route best avontuurlijk en uitdagend. Je wandelt door wilde riviernatuur, langs een onstuimige regenrivier. En onderweg kun je ook grote grazers op je pad kruisen… Voor wilde natuur hoef je dus echt niet ver van huis!”

Wat maakt Rivierpark Maasvallei zo uniek?

“Het RivierPark Maasvallei is een grensoverschrijdend landschapspark waarin de Maas zoveel mogelijk vrij spel wordt geboden en de natuur haar gang kan gaan. De Maas vormt de ruggengraat en is daarmee de levensader van het RivierPark, daar waar de Maas de grens vormt tussen België en Nederland van Kessenich/Thorn in het noorden tot Smeermaas/Maastricht in het zuiden. En net op dat stukje is de Maas grotendeels onbevaarbaar voor boten met een grote diepgang door de deels natuurlijke grindbaken en geringe waterdieptes. Dat maakt het RivierPark een oase van rust én van wilde natuur. Want natuurbeheerders grijpen zo weinig mogelijk in in de natuurlijke processen van het water, de dieren, bloemen en kruiden. Zo’n vrije, wilde en altijd veranderende natuur is uniek in de Benelux.”

Advertentie