U bent hier

NWWL wandeling in de omgeving van Mheer

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, is dit een unieke kans. Wij begeleiden je door ons mooie landschap naar de prachtigste plekjes. Wil je deze sfeer proeven kom dan met ons mee. 

Beste leden en niet leden,

Op zondag 14 mei 2017 lopen we het 5e deel van onze route over het Krijtlandpad.
We starten in Mheer en lopen dan via mooie smalle weggetjes, holle wegen, weilanden en klimmetjes naar België, naar de plaatsjes Schoppem en St Maarten-Voeren. Vervolgens keren we weer terug in Nederland om door Vroelen, Noorbeek en Bergenhuizen te lopen. We zien Kasteel Landgoed Altenbroek liggen waarvan de oudste delen dateren uit 1314. We lopen ook langs de Noor die uit de St. Brigida bron in het buurtschap de Wesch (Noorbeek) ontspringt. Hieraan dankt Noorbeek haar naam. Het beekje mondt in ’s Gravenvoeren (Vitchen) uit in de Voer. Het is het enige riviertje dat noord-zuidwaarts van Nederland naar België stroomt. 
Het is een adembenemende wandeling met mooie vergezichten en mooie natuurschoon. 

Kenmerken van de wandeling:
Vertrek op zondag 14 mei 2017 is om 9.30 uur.
Plaats van vertrek: Café Quanten, Dorpsstraat 3, 6261 NH  Mheer.
Lengte van de wandeling: ongeveer 14 km deze wordt begeleid door wandel begeleiders.
Het terrein is heuvelachtig.

Het Krijtlandpad is een streek pad in het uiterste zuiden van Zuid-Limburg in Nederland. Het pad loopt van Maastricht naar Vaals en terug, met een lengte van 90 kilometer. Er is voorzien in een "doorsteek" tussen Slenaken en Gulpen. Het is in beide richtingen gemarkeerd met geel-rode tekens en in een gidsje beschreven.
Het pad begint in Maastricht, volgt de Maas tot Eijsden, en loopt door een heuvellandschap langs Noorbeek en Slenaken naar Vaals. Van Vaals loopt de route langs Vijlen naar Gulpen en via Valkenburg en Berg en Terblijt naar Maastricht.

Natuurlijk is deze wandeling voor NWWL leden gratis, neem wel je KWBN-pasje mee. 

Niet leden van NWWL zijn ook welkom, maar zij betalen 4,00.

Met vriendelijke groeten, 

Iwan Slabbers, 

GSM; 06-8120 2404

Verticale tabs

Advertentie