U bent hier

NWWL wandeling in de omgeving van Heerlen

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

Beste leden,

Op zondag 10 september gaan we lopen in de omgeving van Heerlen.
Een mooie heuvelachtige wandeltocht door bossen en natuurgebieden. We wandelen door het Imstenraderbos, natuurreservaat Putberg, buurtschap Benzenrade, door de wijk Welten (langs de Weltervijver), Kunderberg en andere mooie panorama’s.

De Kunderberg omvat een reeks hellingen op de noordelijke flanken van het plateau van Ubachsberg, dat verder wordt beheerst door grootschalige landbouw. Behalve deze berg zelf betreft dit de Welterberg, Gulickerberg, Schelsberg, Putberg en Keverberg. .
De Putberg is een uitloper van het Plateau van Ubachsberg met aan de noordzijde de Kunraderbreuk. In deze berg ligt het Geologisch monument Groeve Putberg, hier zijn nog twee kalkovens zichtbaar. 
Op deze hellingen komen diverse vormen kalkgrasland voor, met een grote botanische en faunische rijkdom, in wisseling met holle wegen, kalkbossen en kalkakkers.

Het Imstenraderbos is een hellingbos dat zich bevindt tussen de buurtschappen Benzenrade en Imstenrade. Oorspronkelijk was dit bos 29 ha groot en eigendom van de gemeente Heerlen. In 2010 werd het gebied, nu in totaal 65 ha groot overgedragen aan de Vereniging Natuurmonumenten. Dwars door het bos loopt de (van zuidoost naar noordwest) Benzenraderbreuk, die ook bovengronds is waar te nemen.

Kenmerken van de wandeling:
Vertrek op zondag 10 september om 09:30 uur. Startlocatie: Parkeerplaats restaurant La Diligence, (voormalig museum van oude koetsen) Zandweg 179, 6419 PK Heerlen.(zie foto) 
Deze locatie is het beste via de Imstenraderweg te bereiken. Lengte van deze heuvelachtige wandeling is ongeveer 15 km.

Natuurlijk is deze wandeling voor NWWL leden gratis, neem wel je KWBN-pasje mee. 

Niet leden van NWWL zijn ook welkom, maar zij betalen € 4,00.

Met vriendelijke groeten,

Bert Limbeek
GSM: 06-2523 2784

Verticale tabs

Advertentie