U bent hier

NWWL wandeling in de omgeving van Amstenrade

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, is dit een unieke kans. Wij begeleiden je door ons mooie landschap naar de prachtigste plekjes. Wil je deze sfeer proeven kom dan met ons mee.

Beste leden en niet leden,

Kenmerken van de wandeling:
Vertrek op zondag 17 september 2017 om 9.30 uur.
Plaats van vertre: Gemeenschapshuis Oud Dorp Amstenrade
Hagendorenweg 10, 6436 CS, Amstenrade
lengte van de wandeling; ongeveer 14 km. Wandeling wordt begeleid door wandelbegeleiders
terrein; kleine heuvels

Natuurlijk is deze wandeling voor NWWL leden gratis, neem wel je KWBN-pasje mee. 

Niet leden van NWWL zijn ook welkom, maar zij betalen 4,00

Met vriendelijke groeten, 

Iwan Slabbers. 

GSM; 06-8120 2404

Verticale tabs

Gebied

Het dorp Amstenrade is bekend sinds ongeveer 1200. Vanaf 1350 woonden de leden van de familie Huyn in een versterkte toren die zij langzaam uitbouwden tot een ruimere en comfortablere woning. Zij speelden een belangrijke rol in de 80 jarige oorlog en groeiden in macht en aanzien. Na enkele eeuwen hadden zij het gezag over de hoge, middelbare en lage rechtspraak van de Schepenbank Oirsbeek en Brunssum, en kort daarna verleende keizer Ferdinand III hen de titel van graaf. Maar in de 17 eeuw stierf hun geslacht uit, en het kasteel kwam in de handen van de families Salm, Dietriechstein en tenslotte de Ligne die het verkocht aan de heer Nicolas Willems.
Kasteel Amstenrade dateert in zijn huidige vorm van 1788. Het werd gebouwd in opdracht van de heer Willems, een rijke Luikse bankier. Kasteel Amstenrade is een van de mooiste voorbeelden van neoclassicisme in Nederland.
Het achttiende-eeuwse kasteel werd gebouwd naar een ontwerp van architect Bartholomé Digneffe. De plannen werden echter niet voltooid en de rechtervleugel en de vierkante noordoostelijke toren voerde men niet uit, wat de aparte “L” vorm aan het huidige gebouw geeft. De nicht van Nicolas Willems, Marie Victoire de Hayme de Bomal erfde het kasteel.   Zij was getrouwd met Claude Romain, Graaf de Marchant et d’Ansembourg.
Kasteel Terborgh, ook wel Huis Schinnen genoemd, is gelegen in het dal van de Geleenbeek nabij de buurtschap Heisterbrug, een deel van de Nederlands Limburgse gemeente Schinnen. Het kasteel en de naastgelegen watermolen zijn ieder een rijksmonument

Advertentie