U bent hier

NWWL wandeling in de omgeving van Schinnen / Geleen

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, is dit een unieke kans. Wij begeleiden je door ons mooie landschap naar de prachtigste plekjes. Wil je deze sfeer proeven kom dan met ons mee. 

Beste leden en niet leden,

Op zondag 12 maart gaan we wandelen en volop genieten in het Geleenbeekdal.

Kenmerken van de wandeling:
-Vertrek op zondag 12 maart 2017 is om 9.30 uur.
-Plaats van vertrek: parkeerplaats naast Kasteel Terborgh. Heisterbrug 119, 6365 CC Schinnen. Oprit naar Kasteel volgen.(naar de Brasserie.)
-Lengte van de wandeling ongeveer 15 km. Deze wordt begeleid door wandelbegeleiders
-Terrein is heuvelachtig en bestaat uit bosgrond en asfalt.

Natuurlijk is deze wandeling voor NWWL leden gratis, neem wel je KWBN-pasje mee.

Niet leden van NWWL zijn ook welkom, maar zij betalen 4,00.

Met vriendelijke groeten, 

Jos Diederen
GSM; 06-5357 3760

Verticale tabs

Gebied

Met een lengte van bijna 40 km (vanaf de bron in Benzenrade) tot aan de uitstroming in de oude Maas bij Ohé en Laak( Echt - Susteren) is de Geleenbeek de langste beek in Limburg. Onder de projectnaam Corio Glana is het Geleenbeekdal tussen Heerlen en Sittard de afgelopen jaren aangepakt en veel mooier geworden. Zo slingert de beek weer net als vroeger door het landschap en waar mogelijk zijn nieuwe natuurgebieden aangelegd en bestaande natuurgebieden uitgebreid. Het Waterschap Limburg (Waterschap Roer en Overmaas) verwijderde tegels en verhardingen en op de de natuurvriendelijke aangelegde oevers krijgen planten en dieren weer volop kans om zich te ontwikkelen. Omdat de beek en het beekdal meer water kunnen bergen is er bovendien minder kans op wateroverlast. Gemeenten zorgden voor nieuwe en verbeterde verbindingen met het VVV- routenetwerk, zodat recreanten volop kunnen genieten in de natuur en langs het water. Het Geleenbeekdal vormt zo weer een voor mens en dier aantrekkelijk groen - blauw lint in Zuid - Limburg.

Door de oude majestueuze bomen die het Stammenderbos telt, leven hier volop vleermuizen en spechten. In de vele bomen vinden zij een ideale nestel - en woonplek. Als je goed kijkt zie je ook verschillende dassenburchten. Het bos is voor dassen een ideale plek om te verblijven. Met een beetje geluk zie je een grote gele kwikstaart of zelfs een ijsvogel.Er groeien planten die typisch zijn voor rivieroevers zoals, kattenstaart, grote lisdodde, geoord helmkruid, wolfspoot en groot hoefblad. Natuurmonumenten versterkt het landschap door het bos om te vormen van een productie bos naar een meer natuurlijk bos. 

Advertentie