U bent hier

NWWL wandeling in de omgeving Munstergeleen.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, wij begeleiden jullie door ons mooie landschap naar de prachtigste plekjes, wil je deze sfeer proeven kom dan met ons mee.

Beste leden,

Op zondag 28 mei gaan we lopen vanuit Windraak/ Munstergeleen.

Het is een vrij vlakke wandeling van 14 Km over verharde en onverharde wegen. U wandelt over typische Limburgse holle wegen. Deze zijn in de loop der eeuwen uitgesleten door het regenwater dat van de heuvels een weg naar beneden zocht. Paardenhoeven en wagenwielen woelden de Lössbodem om waardoor de grond gemakkelijk wegspoelde. Rond Puth lagen in het verleden vele grote boerderijen met vaak tientallen hectaren grond. De grond was er zeer vruchtbaar en gemakkelijk te bewerken. Enkele hoeves staan er nog, zoals de Mahove en Hautvast. Da naam Puth dankt het dorp aan de diepe waterputten. Overgebleven zijn ook een aantal mooie vakwerkhuizen.

Omdat het zondag misschien 30 graden wordt is het bij Ijsboerderij Coumans goed vertoeven. Een plek met een prachtig uitzicht op Munstergeleen en Sittard-Geleen. Tevens kunt u genieten van de bosrijke omgeving.

U kunt er genieten van eigen gemaakt ambachtelijk ijs, bereid met verse melk van koeien grazend op de Windraak. Tevens kunt u terecht voor koffie met Limburgse vlaai of een huisgemaakte wafel met vers fruit.

Kenmerken van de wandeling:

Vertrek op zondag 28 mei om 09:30 uur
Plaats van vertrek: Parkeerplaats Coumans, Windraak 1b, Windraak.
Lengte van de wandeling: ongeveer 14 km over verharde en onverharde wegen.
Een wandeling op geaccidenteerd terrein in bos en open terrein.

Natuurlijk is deze wandeling voor NWWL leden gratis, neem wel je KWBN-pasje mee.

Niet leden van NWWL zijn ook welkom, maar zij betalen 4,00.

Met vriendelijke groeten,

Jos Diederen. 

Gsm: 06-5357 3760

Verticale tabs

Advertentie