U bent hier

IVN en NWWL wandelingen in de omgeving van Herzogenrath (D) in het Broichbachtal 

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee onder begeleiding van een wandelbegeleider.

Hallo wandelaars(sters),

Zondag 30 april gaan IVN De Oude Landgraaf en de wandelvereniging NWWL (Nordic Walking & Wandelsportvereniging Limburg) juist over de grens in Herzogenrath wandelen. Allen zijn uitgenodigd om mee te wandelen en eens kennis te maken met beide verenigingen. Voor IVN begrippen is dit een zgn. doorloop wandeling. De nadruk ligt op het wandelen en niet op de uitleg van alles wat we zoal in de natuur tegen komen.

We organiseren twee wandelingen die allebei tegelijkertijd starten. De eerste wandeling zal ongeveer 15 km lang zijn en gaat door het gehele Broichbachtal. De tweede wandeling is korter en zal ongeveer 10 km meten. Ook deze wandeling gaat door het dal maar zal na ongeveer 5 km terug gaan richting startlocatie. U kunt in het begin van de wandeling beslissen met welke groep (lange of korte wandeling) u verder wandelt. De korte wandeling zal natuurlijk iets langzamer gaan dan de lange wandeling. Nabij het restaurant Seehof, achter de brandweerkazerne, staat naast de Broichbach een plataan die in 1680 geplant is en een omtrek heeft van 6,05 meter. Een natuurmonument.

Het Broichbachtal grenst direct aan Herzogenrath en loopt in oostelijke richting naar het naburige Alsdorf. De naam dankt het mooie gebied aan de Broichbach die bij Würselen ontspringt. Over een lengte van acht kilometer slingert deze beek tussen Herzogenrath en Alsdorf voordat hij in de Worm uitmondt. Veel inheemse vogels hebben bij de Broichbach hun thuis gevonden. In dit lang gerekt stukje natuur vinden we veel vijvers en dierenparkjes waar de mooie Broichbach doorheen stroomt.

Het is een mooi stukje natuur dat bij veel mensen nog onbekend is.
Er zijn maar een tweetal klimmetjes te overwinnen en voor de rest is het vrij vlak.
Het is een leuke afwisselende wandeling in een mooi gebied, zo komen wij ook langs het Tierpark Alsdorf waar een aantal dieren te bekijken zijn.
Kenmerken van de wandeling:
-Vertrek wandeling: zondag 30 april om 09:30 uur
-Plaats van vertrek: Parkeerplaats van Restaurant Seehof Herzogenrath, Erkensmuhle 21, Herzogenrath  D-52134
-Een wandeling in soms heuvelachtig terrein met bos en open veld
-Deels verharde, deels onverharde paden
-Lengte van de korte wandeling is 10 km en de lengte van de langere wandeling is ongeveer 15 km

Deze wandeling is voor iedereen gratis en biedt u een uitstekende kans om kennis te maken met de activiteiten van IVN en NWWL

Met vriendelijke groeten,

Jan Bons
Tel. 06-2445 4835

Verticale tabs

Advertentie