U bent hier

GR 5 Langeafstandspad etappe 3 Wégimont (B) - La Reid (B)

DE GR 5 (Grande Randonnée) ... DE DROOM VAN VEEL WANDELAARS.

Mythisch parcours, van de Noordzee tot de Middellandse Zee (2500 km), van de Lage Landen naar de Azurenkust (Côte d'Azur), door de Ardennen, Luxemburg, de Vogezen, de Jura en de Alpen, de GR 5 is hét langeafstand pad naar de zon.

Net als de wandeling naar Compostella is de GR 5 een ervaring die veel langeafstandslopers hopen te volbrengen. Ofwel in verschillende delen, verspreid over de vakantie van meerdere jaren, of in één keer op de pensioengerechtigde leeftijd.

Als wandeltrainer ga ik enthousiaste deelnemers begeleiden die de stap te groot vinden om dit alleen te doen.

De planning is elk jaar in de maanden april t/m september (zomertijd) één zondag in de maand een etappe te lopen van gemiddeld 20 km, tot aan de Luxemburgse grens (200 km).

Daarna zullen er twee aaneen gesloten etappes (zaterdag/zondag) met overnachting(en) gelopen worden tot aan de Franse grens (355 km).

Totale afstand van Kanne (B) tot aan de Franse grens is 355 km (145 km in België + 210 km in Luxemburg).

De planning is, hoe verder we vorderen op de GR 5, er ook meer wandeldagen per maand en dan ook overnachting(en)  zullen volgen, tot maximaal 1 á 2 aaneen gesloten weken (wandelvakantie). Dit alles in overleg met de deelnemers.

Gemiddeld zal het aantal deelnemers per etappe uit 10 / 20 deelnemers bestaan.

Wie niet aan elke etappe kan deelnemen, kan deze overslaan (met in achtneming van het minimaal aantal deelnemers van 10 per etappe).

Kijk voor een overzicht van de maandelijkse etappes, onder "Programma" op deze pagina.

Er wordt gelopen met een dag rugzakje waarin we eten, drinken en regenkleding bij ons hebben.

De exacte gegevens over startplaats/parkeerplaats(en) en carpoolen volgt,  als alle inschrijvingen (1 week voor de start) binnen zijn.

Er is ook een GR 5 Wandelgroep WhatsApp, wil je hier ook deel van uit maken om met de deelnemers te kunnen communiceren, geef dan via een WhatsApp, je naam en mobiele telefoon nummer door aan Marjorie Breekveldt tel.nr. 06-20467377.

Verticale tabs

Gebied

Wandelroute GR5

De GR5 is een langeafstandswandelpad (Grande Randonnée) van Hoek van Holland naar Nice (ca. 2500 kilometer). De route is grotendeels gemarkeerd met de bekende wit-rood-markeringen voor langeafstandswandelingen en behoort tot de populairste van de Europese langeafstandswandelingen. Veel wandelaars uit Nederland lopen deze route aansluitend op het Pieterpad, waarvoor de route in de jaren '90 speciaal is gewijzigd nabij Maastricht. Ook vormt het een belangrijk onderdeel van de Europese wandelroute E2, waar naast de GR5 ook een deel door Engeland en Schotland wordt gelopen.

De route loopt vanaf Hoek van Holland via Bergen op Zoom, Diest naar Maastricht. Varianten zijn ook aanwezig, zoals het aansluitende Pelgrimspad vanuit Amsterdam, of de GR5A vanuit Oostende. Vanaf het eindpunt van het Pieterpad, of ten oosten daarvan via Dalhem en Wezet, gaat het pad naar het zuiden richting de Belgische Ardennen. Vervolgens gaat het langs de Luxemburgs-Duitse grens. Ten zuiden van Luxemburg gaat het pad Frankrijk in. Het blijft ten westen van Metz en gaat net ten noorden van Nancy de Vogezen in. Het gaat door de Vogezen naar het zuiden en blijft ten westen van Mulhouse. Bij de Jura komt het pad langs de Franse zijde van de Frans-Zwitserse grens te lopen. Vervolgens gaat het door de Zwitserse Jura naar Nyon. Van daaruit kan men, via Lausanne de boot over het Meer van Genève nemen naar Thonon-les-Bains of naar Saint-Gingolph. Hierna volgt de GR5 de Franse zijde van de Frans-Zwitserse en later de Frans-Italiaanse grens door de Alpen, om te eindigen in Nice of Menton aan de Middellandse zee.

 

Advertentie