U bent hier

Dagwandelingen in de Zuid-Eifel (D)

Hallo wandelaars en Nordic Walkers,

Wij hebben in 2013 drie mooie dagwandelingen van 17 km voor jullie voorgelopen in de Zuid-Eifel (D). Die willen we de komende maanden samen met jullie gaan lopen.

Vrijdag 27 december 2013 lopen we de eerste van deze drie dagwandelingen als Winterwandeling vanuit het dorpje Holsthum (D). Kenmerk van deze wandeling: Middelzwaar.

Zaterdag 19 juli 2014 lopen we de tweede dagwandeling in zomerse sferen vanuit het dorpje Ernzen (D). Kenmerk van deze wandeling: Licht

Zaterdag 18 oktober 2014 lopen we de derde en laatste dagwandeling nu in herftstinten vanuit het dorpje Holsthum (D). Kenmerk van deze wandeling: Zwaar.

Dit zijn drie verschillende dagwandelingen van 17 km die door de mooiste glooiende heuvels van dit gebied gaan, afwisselend door statige loofbomen bossen en open gedeelten met prachtige vergezichten.

Tijdens deze wandelingen komen we langs natuurmonumenten en plaatsen met namen als, Huwelslay, Prümerburg, Katzenkopf, Irreler Wasserfälle, Prümzurlay, Ernzen, Ferschweiler, Irrel, Peffingen, Schankweiler, Schankweilerklause, en vele Romeinse vondsen.

Probeer om zoveel mogelijk samen te carpoolen.

De afstand is 200 km en gaat over goede rustige autowegen. Reistijd 2 uur.

Het gezamelijke vertrekpunt is vanaf Landgasthaus Oberbillig,
Wolsfelder Straße 11,
54668 Holsthum, Duitsland.
www.landgasthaus-oberbillig.de

Hier kan vooraf nog iets gedronken- en achteraf gegeten worden.

Hier kan men ook eventueel vooraf en/of achteraf overnachten. Op tijd reserveren vooraf is wel aanbevolen.

Vertrek wandeling om 09.30 uur.

Deze wandelingen worden begeleid door de trainers Jacques en Marianne.

Deelname kosten zijn € 20,- p.p. 

Deelname kosten voor leden van onze wandelsportvereniging NWWL zijn € 15,- p.p.

Vooraf inschrijven en bedrag overmaken op rek.nr. ING NL78 INGB 0002 2832 57 t.n.v. J M Janssen o.v.v. Holsthum, datum en eventuele overnachting(en).

Op website inschrijfformulier gebruiken met als item: wandelen.

Voor meer info: 06-10 75 45 95

Verticale tabs

Gebied

De Eifel is het oostelijke deel van het middelhoog plateau Eifel-Ardennen. Het ligt ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. Het grootste deel ligt in Duitsland, een klein deel ligt in België, in de Oostkantons. Het Duitse deel van Eifel ligt in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. Het hoogste punt is de Hohe Acht met 747 meter.

Het zuidelijke gedeelte van de Eifel is minder hoog. Het wordt doorsneden door verscheidene stromen die in zuidelijke richting stromen en uitmonden in de Moezel.

In het Tertiair was er in de Eifel sterke vulkanische activiteit. Daarnaar verwijst ook de naam Vulkaan-Eifel in het zuidoostelijke deel. De kraters die ontstaan zijn door explosies van vulkanische gassen hebben zich gevuld met grondwater en worden Maare genoemd. De laatste uitbarstingen vonden 10.000 jaar geleden plaats. Onderzoek wijst uit dat dit gebied nog steeds geologisch actief is: het gehele Eifelgebied stijgt 1 à 2 millimeter per jaar. In het verleden kwamen ook al inactieve fases voor van 10.000 à 20.000 jaar, wat suggereert dat toekomstige uitbarstingen nog mogelijk zijn.

Advertentie