U bent hier

Dag-wandel-trainingen in de Zuid-Eifel (D)

Hallo Nordic Walkers en wandelaars,

We gaan drie mooie dag-trainings-wandelingen van 17 km lopen in de Zuid-Eifel (D). 

Deze zijn meteen ook bedoelt als training voor de deelnemers aan de 8-daagse wandelvakantie in Oostenrijk, september 2015, zodat conditie en materiaal getest kunnen worden.

Zondag 28 juni 2015 lopen we de eerste dag-trainings-wandeling (17 km) vanuit het dorpje Holsthum (D). Kenmerk van deze wandeling: Middelzwaar.

Zondag 26 juli 2015 lopen we de tweede dag-trainings-wandeling ( 17 km) vanuit het dorpje Ernzen (D). Kenmerk van deze wandeling: Middelzwaar.

Zondag 09 augustus 2015 lopen we de derde en laatste dag-trainings-wandeling (17 km) vanuit het dorpje Holsthum (D). Kenmerk van deze wandeling: Zwaar.

Vertrek wandelingen om 09.30 uur.

We komen s'morgens samen voor deze drie wandelingen bij Landgasthaus Oberbillig,
Wolsfelder Straße 11,
54668 Holsthum, Duitsland.
www.landgasthaus-oberbillig.de

Hier kan eventueel vooraf nog iets gedronken- en achteraf gegeten worden.
Ook kan men hier voor- en/of achteraf overnachten. Op tijd reserveren noodzakelijk.

Dit zijn drie verschillende dag-trainings-wandelingen van 17 km die door de mooiste glooiende heuvels van dit gebied gaan, afwisselend door statige loofbomen bossen en open gedeelten met prachtige vergezichten.

Tijdens deze wandelingen komen we langs natuurmonumenten en plaatsen met namen als, Huwelslay, Prümerburg, Katzenkopf, Irreler Wasserfälle, Prümzurlay, Ernzen, Ferschweiler, Teufelsschlucht, Irrel, Peffingen, Schankweiler, Schankweilerklause, en vele Romeinse vondsen.

Minimum aantal deelnemers per wandeling: 10

Deelname kosten zijn € 20,- p.p

Deelname kosten voor leden van onze wandelsportvereniging NWWL zijn € 15,- p.p.

Bedrag(en) overmaken vóór 07 juni 2015, op rek.nr. ING NL78 INGB 0002 2832 57 t.n.v. J M Janssen o.v.v. dag-trainings-wandeling(en) Zuid-Eifel (D) en data.

Op website inschrijfformulier "wandelen" gebruiken o.v.v. dag-trainings-wandeling(en) Zuid-Eifel (D) en data.

Deze dag-wandel-trainingen zijn georganiseerd en worden begeleid door de trainers Jacques en Marianne.

De reis afstand is 200 km en gaat over goede rustige autowegen. Reistijd 2 uur.

Probeer om zoveel mogelijk gezamelijk te carpoolen.

Voor meer info: 06-10 75 45 95

Verticale tabs

Gebied

De Eifel is het oostelijke deel van het middelhoog plateau Eifel-Ardennen. Het ligt ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. Het grootste deel ligt in Duitsland, een klein deel ligt in België, in de Oostkantons. Het Duitse deel van Eifel ligt in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. Het hoogste punt is de Hohe Acht met 747 meter.

Het zuidelijke gedeelte van de Eifel is minder hoog. Het wordt doorsneden door verscheidene stromen die in zuidelijke richting stromen en uitmonden in de Moezel.

In het Tertiair was er in de Eifel sterke vulkanische activiteit. Daarnaar verwijst ook de naam Vulkaan-Eifel in het zuidoostelijke deel. De kraters die ontstaan zijn door explosies van vulkanische gassen hebben zich gevuld met grondwater en worden Maare genoemd. De laatste uitbarstingen vonden 10.000 jaar geleden plaats. Onderzoek wijst uit dat dit gebied nog steeds geologisch actief is: het gehele Eifelgebied stijgt 1 à 2 millimeter per jaar. In het verleden kwamen ook al inactieve fases voor van 10.000 à 20.000 jaar, wat suggereert dat toekomstige uitbarstingen nog mogelijk zijn.

Advertentie