U bent hier

4-daagse wandel vakantie Frankrijk 23 / 26 juni

Deze wandelvakantie laat u genieten van de prachtige Opaalkust tussen Calais en Boulonge-sur-mer, prima hotel, goede maaltijden en gezelligheid voor, tijdens en na de door ons professioneel begeleide wandelvakantie.

Familieleden, kennissen of vrienden zijn ook van harte welkom en kunnen zich ook inschrijven.

Deze vakantie wordt begeleid door: Marianne Mouchart en Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers, coaches en reisleiders.

Wilt u meer inlichtingen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Tel. 06-10 75 45 95

E-mail: info@walkinglimburg.nl

Verticale tabs

Gebied

De Opaalkust

Cap Blanc Nez

Cap Blanc-Nez is een kaap in Escalles in Pas-de-Calais, 10 km van de stad Calais en ongeveer 25 km van Boulogne-sur-Mer. Het is de meest noordelijke klif van Frankrijk.

Het bestaat uit steile kliffen, gemaakt van wit krijt en mergel, de top stijgt tot 134 meter hoog.

Samen met Cap Gris-Nez, 10 km zuidelijker gelegen, vormt het de Grand Site des Deux Caps, sinds 2011 Grand Site de France genoemd.

Bewonder vanaf de top van de kliffen aan de ene kant het achterland waar het dominante geel van de koolzaadvelden, het rauwe groen van de weilanden en het rood van de klaprozen de toppen van een heuvelachtig landschap likken.

Aan de andere kant kunt u genieten van het uitzicht op de Straat van Pas-de-Calais, de baai van Wissant en de Cap Gris Nez. Bij mooi weer ziet u de kliffen van de Engelse kust.

Mis niet de prachtige zonsondergangen die veel schilders en fotografen aantrekken.

Advertentie