U bent hier

6de dag wandelvakantie Ierland 2019

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
6de dag wandelvakantie Ierland 2019

Deze dag stond gereserveerd voor een wandeling bij het plaatsje Teilleam waar we vanaf ons hotel te Donegal heen zouden rijden.                                                  Dit keer geen koffer in te pakken, want in Donegal stonden 2 overnachtingen op de agenda. Blij toe, want onze bagage moesten  we deels over trappen meezeulen. 

Sommigen maakten na het ontbijt alvast een rondje naar de spar, om de lunch bij elkaar te sprokkelen, anderen kozen voor de mogelijkheid bij een tankstation   

Vol verwachting zaten we weer met onze wandeluitrusting in de bus. Jacques kwam met zijn pakketje papieren  naast de chauffeur zitten vouwde allerlei kaarten open en gaf instructies m.b.t. de te nemen route. Hij had het er iedere dag druk mee. Dankzij zijn zorgvuldige voorbereiding kwamen we waar we vooraf over waren geïnformeerd.

Op verzoek werd ook nog een route langs de kust gereden want we wilden de zee zien. Het kostte een half uurtje meer qua reistijd, maar het was prachtig.  

Het bereiken van de door Jacques bedoelde wandelroute gjng niet zonder slag of stoot. Weggetje hier en weggetje daar  maar het onze....waar?  Het werd een kleine speurtocht en in eerste instantie toch nog verkeerd gereden. Navraag gaf daarin verbetering. Na een spannende rit,  veel bochten omhoog en smal pad lukte het om op de goed plek te geraken  waar ook de bus geparkeerd kon worden. Opzet was om lopend  via een soort bergpad tot bovenaan de kam te lopen, om dan aan de andere kant de zee te bewonderen. Het pad was uiteraard weer bezaaid met keitjes en keien en liep alsmaar omhoog. Ineens doemde er een bord op met veelzeggende tekst.  Danger,  en verwijzing naar goede schoenen kompas, kaarten  enz. of anders niet verder te gaan.... Er stond een flinke wind ook nog! Er kwamen ons mensen tegemoet  die waren omgedraaid en ons al zeiden, dat het zwaar lopen werd over modderig pad  toenemend  smaller wordend. Er werd overlegd  en nagedacht, maar Jacques durfde het wel aan en in zijn kielzog ging bijna de hele groep achter hem aan.  Marianne Riny en ik hadden besloten het erbij te laten en op het gemak terug te lopen naar de parkeerplaats. Het was een geweldig mooie omgeving om van te genieten , veel nog in bloei staande heide, veel rondlopende schapen en  telkens veranderende vergezichten. De lucht veranderde mee. De zon was er ook regelmatig. Werkelijk prachtig!

De foto's laten zien hoe het de doorzetters is gelukt om de top  te bereiken, echter  de zee zien, lukte niet. De wind dreigde hen van de rand te duwen, het was, zo werd verteld, erg riskant. Ze hebben wel de loop er naartoe gepresteerd. Wij achterblijvers   konden nog genieten van een spontaan ingezette lied door een Indiër. Mooie stem en zo warm aangeboden.

Na de hereniging werd ergens in een pub wat gedronken en er bleek nog wat tijd over om een prachtige plek aan de kust, vergelijkbaar met de cliffs of Mohair, te bekijken, bijzonder mooi en indrukwekkend.

Om op tijd bij het hotel te komen, toch maar verder gereisd, echter voor de meesten wel eerst lopend de weg naar beneden  toegevoegd aan de al gemaakte kilometers

De chauffeur had Jacques bij het naar boven rijden nog geplaagd. Jacques was de bus uitgestapt om een poort te openen. Terwijl hij die weer sloot, gaf de chauffeur vol gas en reed een heel eind door, zonder Jacques gelegenheid te geven, in te stappen. Was nodig omdat het nogal steil omhoog ging,  dus helaas voor Jacques mocht hij te voet verder...... vonden we wel zielig! De avond werd met eten afgesloten sommigen elders een klein groepje in het hotel.

Doeiiiiiiii

 

Scholtz

Hoi Marian,
Alweer een mooi, avontuurlijk verhaal. Inderdaad weer een déjà vu.
Het kaartlezen etc, kan uiteraard wel eens problemen opleveren. Dat valt in de praktijk vaak niet mee.
Zonder Jacques in verlegenheid te willen brengen zou het zoeken van een locatie met de huidige GPS-techniek misschien minder problemen hoeven op te leveren. Er zou dan met een soort coördinatensysteem gewerkt moeten worden. Hoewel ik zelf daar geen ervaring mee heb, is dat ook weer afhankelijk van bereikbare satellieten enz.
Sorry Jacques, nogmaals, dit is niet als kritiek bedoeld!
Ik moet dus aannemen dat er ook dit jaar geen papegaaiduiker is gesignaleerd tijdens jullie wandelingen langs de ruige Ierse kust. Hopelijk zijn ze niet uitgestorven, haha!
Ik wens iedereen een goede reis terug en hoop nog veel meer van jullie onvergetelijke wandelvakantie te horen komende tijd tijdens onze wandelingen met Jacques,
Groeten, Jos
PS: Vergeet o.a. jullie adapters niet uit het stopcontact te halen!

Login of registreer om te kunnen reageren

Advertentie