U bent hier

23
dec
2018
09:30u
t/m 23 dec '18
03
mrt
2019
09:30u
t/m 03 mrt '19
12
mei
2019
09:30u
t/m 12 mei '19
21
jul
2019
09:30u
t/m 21 jul '19
29
sep
2019
09:30u
t/m 29 sep '19

Wandeltraining zondagmorgen in Schinveld

Voor deze activiteit moet vóóraf ingeschreven worden, dit kan tot twéé dagen vóór de wandeling!!!!!!!

Telefonisch of sms: 06-10 75 45 95

Email: info@walkinglimburg.nl

Inschrijfformulier: klik hier

Deze wandeltraining is minder geschikt voor mensen met een beperking of chronische ziekte  en kinderen omdat de afstand langer is en het tempo hoger ligt.

We starten om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de Eerste Limburgse Zweefvlieg Club/restaurant De Lier, Leiffenderhofweg 3, 6451 PR  in Schinveld

Dit is een wandeltraining van  ± 9 km en duurt  ± 2.5 uur.

Deze wandeltraining is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars en vindt elke week plaats op een andere locatie.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandeltrainingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers, sportief wandelaars en wandelaars die meelopen.Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeltraining wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Kosten:

€  6,- per wandeltraining
€ 50,- kaart voor 10 wandeltrainingen

Verticale tabs

Gebied

Schinveld

De Schinveldse Bossen is de benaming voor een bosgebied tegen de grens met Duitsland. Met een oppervlakte van 308 hectare zijn de Schinveldse Bossen het grootste aaneengesloten stuk bosgebied van de regio, al worden ze her en der wel onderbroken door landbouwgronden en overgebleven kleigroeves. Het bosgebied is deels gelegen op de helling van een beekdal en deels, in het verlengde daarvan, op natte graslanden. De Rodebach, een zijbeek van de Roode Beek, stroomt langs het noorden van de bos, dat voor haar afwatering echter aangewezen is op de Ruscherbeek. Aan de noordzijde van het bos bevindt zich verder het zweefvliegveld Leiffenderveld, dat sinds 1974 in gebruik is. In het bos liggen ook een waterwingebied en het openluchtmuseum Nonke Buusjke.

Het noordelijke deel bestaat uit naaldbos (grove dennen), dat begin 20e eeuw werd aangeplant als productiebos op een zandige bodem, waar daarvoor heide groeide. Het zuidelijke en oostelijke deel van het bosgebied bestaat uit loofbos (eiken en beuken) op een lössbodem. De beheerder van het bosgebied is Natuurmonumenten, die het noordelijke deel van het bos ook wil omvormen tot een meer gediversificeerd loofbos.

Plantensoorten in het gebied zijn bijvoorbeeld blauwe bosbes, struikheide en wilde kamperfoelie (de eerste twee in het naaldbos). In het bosgebied komen zoogdieren als boommarter, ree, steenmarter en vos en verder een aantal roofvogelsoorten en de kramsvogel voor. Langs de randen van het bos komt de kleine ijsvogelvlinder voor.

Advertentie