U bent hier

Wandeling zondagmorgen vanuit Windraak

We starten om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats van ijsboerderij Coumans, Windraak 1B, 6153 AA, Windraak (Munstergeleen).

Deze wandeling is minder geschikt voor mensen met een beperking of chronische ziekte omdat de afstand langer is en het tempo hoger ligt.

Dit is een wandeling/training van  ± 10 km en duurt  ± 2,5 uur.

Deze langere wandelingen zijn toegankelijk voor nordic walkers en wandelaars en starten elke twee weken vanuit een andere plaats.

In deze begeleide wandeling wordt aan conditie gewerkt en gelet op loop techniek en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers en wandelaars die meelopen.Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

Geniet van het prachtige landschap.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Rob Theunissen.

Met vriendelijke groet,

Rob Theunissen
Activity Leader Walking Limburg

Tel. 06-2145 9360

Kosten:

€   5,- per wandeling
€ 45,- kaart voor 10 wandelingen
€ 40,- kaart voor 10 wandelingen voor leden van NWWL

Verticale tabs

Gebied

Windraak of Wintraak (Limburgs: De Wèndjraak)  Het ligt grotendeels in de gemeente Sittard-Geleen, een aantal woningen behoort tot de gemeente Schinnen.
Windraak ligt in de vorm van lintbebouwing langs de N276. In Windraak bevindt zich een klooster van de Liefdezusters van het Kostbaar Bloed, waarin het generalaat en noviciaat van deze congregatie gevestigd is. Het bevindt zich in een verbouwde boerderij en heet: Huize Seraphina. Omstreeks 1990 vestigden zij zich hier.
Windraak wordt doorsneden door de drukke N276 die Brunssum en Sittard verbindt. Deze daalt in westelijke richting af naar de vallei van de Geleenbeek.

Windraak ligt aan de rand van het Plateau van Doenrade op een hoogte van ongeveer 100 meter, nabij de top van de Wanenberg. Ten noorden van Windraak ligt de Kollenberg. De lange-afstandswandelingen Pieterpad en Pelgrimspad komen langs Windraak.

Advertentie